Endesa reaprofita el 75% dels residus que ha produït al Vallès

La gestió s'emmarca en la política ambiental de l'empresa i dins del nou concepte d’economia circular

La companyia Endesa ha estat capaç de donar-li una segona vida al 75% dels residus que ha retirat de les seves instal·lacions durant el 2016.  La campanya de valorització del material en desús s'ha portat a terme al Maresme, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental amb l'objectiu "d'aprofitar al màxim els residus derivats de les diferents obres de manteniment i millora de la xarxa elèctrica".

De tots els materials, el 41% corresponen a residus especials, com l'oli aïllant i les emulsions d'aigua amb oli dels transformadors; mentre que l'altre 59% són els residus com la ferralla, aïlladors, runa, cablejat elèctric, pals de formigó, paper i plàstics, entre d’altres.

Per gestionar-los, els residus passen per emmagatzematge intermedi a instal·lacions específiques, equipades amb uns compartiments amb contenidors específics degudament etiquetats d’acord amb la naturalesa de cada residu, a més d’un magatzem tancat per a residus especials. Des d’aquests contenidors, els residus es lliuren als corresponents gestors especialitzats per al seu aprofitament o la seva eliminació controlada quan no és possible la seva valorització. La gestió s'emmarca en la política ambiental d’Endesa, una aposta per la sostenibilitat com a projecció d’una empresa de futur, i dins del nou concepte d’economia circular que promou un nou model productiu sostenible basat en l’eficiència i l’optimització dels recursos. 

 
Comentaris

Destaquem