Endesa reduirà el 19% de les línies elèctriques aèries de Collserola

La companyia invertirà 4,5 milions d'euros durant els pròxims tres anys millorant la qualitat del servei i la seguretat

Endesa invertirà prop de 4,5 milions d'euros al Parc Natural de la Serra de Collserola durant els pròxims tres anys amb l'objectiu d'integrar i racionalitzar la xarxa elèctrica que travessa aquest espai natural. El pla d'actuacions s'emmarca en un conveni signat aquest mes de març, reforçant la seva col·laboració iniciada fa més de 20 anys.

Els treballs es portaran a terme en tres fases amb una inversió prevista al voltant d'1,5 milions d'euros cada any. D'altra banda, l'actuació beneficiarà la qualitat del servei gràcies a la introducció de les últimes innovacions tecnològiques, tant pel que fa a les línies elèctriques aèries com per l'automatització i digitalització de la xarxa.

D'aquesta manera, la Companyia realitzarà 37 actuacions que permetran reduir fins a un 19% les línies elèctriques que travessen les masses forestals gràcies a la reconfiguració de la xarxa ubicada en aquest entorn. D'altra banda, Endesa substituirà un 21% de la xarxa aèria convencional per un nou sistema de cables aïllats i trenats en aquells punts on sigui impossible reconfigurar-la o suprimir-la per fer-la més resistent als fenòmens meteorològics adversos.

Per últim, s'aplicaran innovacions tecnològiques que permetran reforçar la qualitat del subministrament de manera més eficient i sostenible.

Com a resultat de la col·laboració entre Endesa i el Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola cada any es realitzen plans de neteja i cura de la massa forestal que creix al voltant de la xarxa elèctrica i des de l'any 1993 fins a l'actualitat s'han reconfigurat un total de 39,9 quilòmetres de línies elèctriques aèries en aquest Parc Natural, inclòs dins el Pla d'Espais d'Interès Natural i de la Xarxa Natura 2000.

 
Comentaris

Destaquem