Engeguen un projecte per detectar abusos a persones amb Discapacitat Intel·lectual

Mossos d'Esquadra i Catalònia Fundació Creactiva treballen conjuntament en aquesta línia

Els Mossos d'Esquadra ha engegat un projecte perquè les persones amb Discapacitat Intel·lectual (DI) puguin identificar si són víctimes d'abusos i maltractament de qualsevol forma, a més de dotar-lo d'eines per fer-hi front. Un projecte que es desenvoluparà a Catalònia Fundació Creactiva.

Es tracta de la Unitat d'Atenció a les Víctimes amb Discapacitat Intel·lectual (UAVDI), que té com a objectiu respondre a la situació de vulnerabilitat de les persones amb DI a ser víctimes d'abús, així com reduir el risc de revictimització provocat per les dificultats del sistema policial i judicial de desplegar els suports necessaris a les víctimes amb DI.

La UAVDI és un projecte pioner de la policia catalana, en estreta col·laboració amb la federació Dincat (que aglutina unes 300 entitats que treballen amb persones amb discapacitat intel·lectual de Catalunya), la Fundació Vicki Bernadet i la Fundació Catalana Síndrome de Down. El projecte arrencarà oficialment el 8 de maig, tot i que ja s'estan fent diverses proves pilot.

Els Mossos impartiran tallers divulgatius entre els usuaris d'entitats que treballen amb aquest segment de la població. Uns tallers molt interactius i visuals que inclouen vinyetes que representen situacions en què les persones amb discapacitat intel·lectual es poden trobar identificades.

En aquest sentit s'han dissenyat vuit tipologies de tallers diferents que apropen a aquest col·lectiu temàtiques com l'abús físic, l'abandonament a la llar, l'abús psicològic, l'agressió sexual, el 'sexting' - compartir imatges de caràcter íntim i fer-ne difusió -, o l'odi i la discriminació.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem