Engrunes s'encarregarà de la recollida de voluminosos a Sant Cugat

L'empresa és l'adjudicatària del servei, juntament amb la gestió del Punt Verd i altres serveis de recollida

El contracte sobre el nou sistema de recollida de voluminosos, cartó comercial, fracció vegetal i selectives especial ha estat adjudicat a l'empresa Engrunes. L'objectiu de l'adjudicació feta per l'Ajuntament és avançar cap a una ciutat més sostenible, neta, saludable i compromesa amb el canvi climàtic.
 

Les principals dades del contracte són que el concurs va ser restringit a empreses d'inserció laboral i/o centres especials de treball. Aquest servei tindrà un cost anual de més de 800.000 euros afegint els costos de les millores de Punt Verd del centre que serà d'aproximadament 250.000 euros.
 

Per una banda, en el servei de la fracció vegetal llenyosa es modificarà la recollida, càrrega i transport. Els vehicles seran de caixa oberta amb plataforma elevadora; la càrrega es farà mitjançant bolquets i grues i el lliurament dels big bags es farà des del punt verd apropant el servei al ciutadà.
 

Per altra banda, la recollida de selectives especial està prevista amb un vehicle de contenidors fixats per garantir la correcta separació dels residus mentre que el servei de recollida i transport del cartó comercial serà el mateix que s'està realitzant actualment.
 

La totalitat dels serveis als districtes es concentren en 2 dies a la setmana per tal d'evitar al màxim molèsties de trànsit i sorolls.

A més dels serveis descrits, l'oferta d'Engrunes presenta un servei d'aula ambiental per la realització d'activitats i tallers adreçats a la reutilització i minimització dels residus. Es farà servir l'aplicació FollowMe, que grava les rutes que es realitzen amb la possibilitat d'afegir avisos específics i personalitzats.
 

Pel que fa a les obres d'adequació del Punt Verd del centre, aquestes inclouen: una aula ambiental, un espai d'intercanvi, un espai de creació, un espai de compostatge, un hort, un parc infantil, un galliner i un punt d'avistament d'ocells. En aquest Punt Verd els ciutadans podran adquirir objectes pagant un cost simbòlic que anirà destinat a un projecte social escollit pel ciutadà o per punts que s'aconseguiran per cada vegada que s'aportin objectes.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem