Enric Ortega estudia els noms dels ocells dels Països Catalans en un llibre

El treball del santcugatenc busca revalorar i reconèixer el paper de les llengües clàssiques en la ciència

El santcugatenc Enric Ortega acaba de publicar el llibre sobre els orígens dels noms científics dels ocells dels Països Catalans. Diccionari etimològic dels ocells dels Països Catalans (Institut d'Estudis Catalans, 2017) fa un recull dels principals noms populars de totes les espècies de l'avifauna pròpia en els diferents dialectes i territoris.

D'altra banda, busca revalorar i reconèixer el paper de les llengües clàssiques en la ciència i dels naturalistes clàssics que en van desenvolupar els sistemes de classificació. Igualment, vol ser una eina per a tots els naturalistes i apropar-los al sistema de classificació dels éssers vius.

Com resumeix l'autor, el "Diccionari etimològic dels noms científics dels ocells dels Països Catalans vol esdevenir una eina útil per apropar la nostra fauna ornitològica tant als científics professionals com als aficionats en la seva tasca diària i, al mateix temps, contribuir al reconeixement de les llengües clàssiques i a la preservació d'un dels grans tresors lèxics de la nostra llengua".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem