Les entitats de lleure reivindiquen que són un espai segur i essencial

Els Esplais i Caus s'uneixen contra les restriccions i es consideren una activitat imprescindible i segura, una concentració en la qual han assistit més d'un centenar de persones

Els Esplais i Caus de Sant Cugat s'han unit aquest dissabte 14 de novembre per demanar poder tornar a l'activitat presencial, ja que amb les restriccions aprovades pel govern per contenir la propagació de la COVID-19, les activitats de lleure ja fa dues setmanes que estan aturades, concretament des del passat 29 d'octubre. Una concentració que s'ha fet a la plaça d'octavià, convocada per Aplec Jove.

L'Esplai Sarau, l'Esplai Pica-Roca, l'Esplai C.E.L, el CAU Valldoreix, l'Agrupament Escolta Berenguer El Gran, l'Escola Excursionistes, la Xesca i Arran Sant Cugat; han estat les entitats presents per fer acte de reivindicació a favor del lleure, ja que es consideren una activitat segura. Amb això, hi han assistit més d'un centenar de persones i s'han pogut llegir pancartes amb lemes com "L'educació en el lleure, imprescindible i segura" i "el lleure no es confina".
 

Martí Busquets: "El lleure té una funcionalitat molt important perquè afecta la salut emocional dels infants i joves"


Per a Martí Busquets, de l'Agrupament Escolta Berenguer El Gran: "La concentració era per lluitar en contra de com s'està deixant de banda l'educació en el lleure no formal. S'ha posat a l'activitat de lleure com a una extraescolar més i creiem que no és així, la funcionalitat que tenen és molt necessària per als infants i joves i no es pot deixar de banda com s'està fent. Ja vam passar un primer confinament en què vam fer activitats virtuals, però aquesta vegada no entenem que si es pot sortir al carrer i anar a l'escola no ens deixin fer caus i esplais presencials. És una activitat que afecta la salut emocional dels infants i joves".

L'associació Esplais Catalans (Esplac), en resposta a la suspensió del lleure va llençar un comunicat en què assegura "les diverses activitats que s'estan impulsant des de l'educació en lleure són i han estat segures per a infants, joves i el monitoratge" i també que "hem pogut constatar la necessitat dels infants i joves de seguir creixent i construir els propis projectes de vida en aquest seguit d'espais educatius".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem