ERC-MES aposta pel mètode pedagògic d’Educació Viva per la dotzena escola

El grup municipal presentarà una moció al ple de març

El grup municipal d’ERC-MES proposa que la dotzena escola pública que es construirà a Sant Cugat aculli el mètode pedagògic d’Educació Viva. En conseqüència, insta el departament d’Ensenyament perquè es reuneixi amb l’Ajuntament i amb els representants del col·lectiu local d’Escola Viva per a trobar la manera de dur-ho a terme. El grup considera que “és clau aquesta reunió a tres bandes” perquè es tracta d’una “demanda d’un bon nombre de famílies” santcugatenques.

Al proper ple municipal, la coalició d’esquerres presentarà una moció que reclama a la Generalitat accelerar els terminis del nou centre educatiu, segona ha explicat el grup en un comunicat. La proposta consistirà a arribar a un nou acord que contingui el compromís perquè la 12a escola “inclogui la demanda d’Educació Viva, que reclama un nou mètode educatiu”. El grup veu la creació de la dotzena escola com “‘l’escenari ideal per establir diàleg entre el col·lectiu de pares, el departament d’Ensenyament i l’Ajuntament”.

El grup ERC-MES, creu que, malgrat que el nou centre ja compta amb una direcció educativa, “encara hi ha marge per a què la 12a escola de Sant Cugat aculli el mètode que proposa Educació Viva”. En les últimes eleccions, el programa electoral d’Esquerra Republicana ja incloïa la idea de donar suport al col·lectiu local d’Educació Viva.

Més sobre la nova escola

Aquesta dotzena escola pública de Sant Cugat s’ubicarà a prop de l’estació de Volpalleres d’FGC, barri on també s’ha d’establir el nou institut Leonardi da Vinci. Aquesta escola iniciarà la seva activitat amb només aules de P-3, amb la intenció d’anar creixent any rere any i a mesura que els alumnes passin de curs. L’inici del primer curs es farà en mòduls prefabricats, coneguts com a barracons.

La causa d’aquesta nova escola pública és, segons el Departament d’Ensenyament de la Generalitat, és “el canvi de tendència en la preinscripció cap a l’escola pública” des de l’escola privada i concertada.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem