ERC-MES vol ajudar ja als refugiats sirians mentre no arribin a Sant Cugat

Sant Cugat es va comprometre a acollir sis famílies de refugiats, una trentena de persones

El grup municipal d’ERC-MES presentarà al ple d’abril una moció perquè els recursos que s’havien de dedicar a les persones refugiades que aculli la ciutat es destinin, mentre no arribin, a associacions humanitàries que treballin amb aquestes persones. És una proposta que prové de l’Assemblea local pels Refugiats i que ja va adoptar l'EMD de Valldoreix, que aportarà 18.000 a una ONG que treballa a la costa de Lesbos salvant refugiats al mar.

Esquerra recorda que Sant Cugat es va comprometre a acollir sis famílies de quatre o cinc membres. Per tant, la idea de l’entitat és que els recursos previstos per acollir-les (despeses d’allotjament, manutenció, seguiment i atenció, en el període d’un any) es destinin a entitats humanitàries que treballen amb els refugiats. Les quantitats estimades són de 1.500 euros mensuals i 108.000 euros anuals. 

La moció reclama que el tràmit es faci efectiu al més aviat possible i fins que la situació canviï i aquestes famílies puguin arribar a Sant Cugat. En concret, les entitats que proposa l’Assemblea local pels Refugiats són Acció Solidària i Logística, Proactiva Open Arms i Metges sense Fronteres

Més informació
 
Comentaris

Destaquem