Es talen quatre plàtans de la plaça de Barcelona que estaven molt malmesos

S'en replantaran de sans amb l'arribada de la tardor

Quatre dels 22 plàtans de la plaça de Barcelona seran talats entre aquest dimarts 4 i dimecres 5 d'agost. Es tracta de quatre plàtans centenaris que estaven en unes condicions molt precàries. “Són arbres que han arribat al final de la seva vida útil, ja sigui perquè estan malalts o malmesos, i poden causar problemes d'inseguretat, com recentment, quan va caure una branca", explica la tinent d'alcalde de Presidència i Serveis Urbans, Cristina Paraira. 

Amb tot, els nous arbres no es plantaran fins l'arribada de la tardor, quan les condicions són les òptimes per al seu arrelament.

Arbres centenaris

Jordi Torrijos, cap de servei de Parcs i Jardins de l'Ajuntament, ha explicat que “la plaça de Barcelona és una plaça històrica, molt particular, i es va fer una trama d'arbres, on n'hi havia 24, i ara n'hi ha 22”.

 

Com ha apuntat Torrijos, “la primera plantació va ser al 1874 per part dels veïns, i al 1909 l'Ajuntament va acabar de plantar. Són arbres centenaris, però fa molts anys que estan malalts, i tot i que s'han anat sanejant i fent els tractaments apropiats, al final, s'han deteriorat, i s'han de canviar per seguretat”.

 

En aquest sentit, ha destacat que, tot i que ara se'n substituiran tres, continuarà el seguiment a la resta d'arbres, i no es descarta que se n'hagi de substituir algun altre més endavant.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem