L'escola Europa al capdavant en lectura a la plataforma Fiction Express a Catalunya

La plataforma, present a 9.000 escoles de 60 països, connecta estudiants i autors professionals per a cocrear novel·les

L'escola Europa de Sant Cugat ha estat guardonada per la plataforma de lectura Fiction Express per ser la que més lectures per alumnes ha realitzat el 2023 a la plataforma a Catalunya. Al llarg de l'any, els estudiants del centre han llegit obres en castellà que han cocreat amb autors de renom com Francesc Miralles, Maite Carranza o Victor Panicello.

Fiction Express és una plataforma digital que treballa per mantenir l'hàbit de la lectura en els nens i joves. Consisteix a connectar els lectors amb autors professionals a través del fòrum interactiu i un sistema de votacions per continuar l'argument d'una obra. Recentment, Fiction Express va ser escollida com a Millor plataforma educativa digital del Món als prestigiosos Bett Awards de Londres.

Representants del centre santcugatenc van recollir el guardó el passat el 15 de febrer al vespre als Premis Fiction Express a Barcelona. Una gala amb més de 300 convidats entre autoritats de la Generalitat, l'Ajuntament de Barcelona i altres governs autonòmics i estatals, així com actors del sector educatiu, cultural, econòmic i diplomàtic.

Eina de lectura interactiva
 

FictionExpress és una plataforma de lectura per a escoles que proposa un mètode de cocreació d'històries entre autors professionals de renom i joves de 9 a 16 anys a través d'un sistema de votació i un fòrum interactiu. En definitiva, els lectors estan al comandament de la seva experiència lectora participant en l'argument del llibre.

La plataforma, amb seu a Barcelona, llança 9 llibres originals (tres en català, tres en castellà i tres en anglès) cada dos mesos pels estudiants dels centres que utilitzen Fiction Express. La potència de ser un recurs digital radica en el fet que permet una fàcil avaluació dels resultats dels estudiants pels docents. Actualment, la plataforma està present a 9.000 escoles de 60 països, de les quals 350 es troben a Catalunya.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem