L'escola Joan Maragall reivindica "entorns pacificats" davant l'atropellament d'un infant

Des de l'AFA de l'escola demanen eixamplar les voreres, reduir el trànsit d'alguns carrers de l'entorn o més presència policial

Famílies, alumnes i comunitat educativa de l'escola Joan Maragall han exigit "entorns pacificats i segurs", en una concentració a la sortida del centre educatiu, el divendres 8 de març. La protesta arriba després que una alumna d'I3 fos atropellada per una moto i hagués de ser traslladada a un hospital, amb un os trencat de la cama, el darrer dimecres 6 de març. Entre les propostes que reivindica l'escola es troba eixamplar les voreres, reduir el trànsit d'alguns carrers de l'entorn o més presència policial.

Més info: Atropellen una nena de 3 anys en un carrer de vianants sortint de l'escola a Sant Cugat

Clara Santmartí, membre de la junta de l'AFA i en la comissió de Sostenibilitat, ha lamentat la falta de seguretat dels entorns de l'escola Joan Maragall: "Si ens trobem amb accidents en carrers pacificats, que pots passar en aquells que no estan pacificats. Sembla que treure cotxes del voltant de l'escola vagi en contra les prioritats de l'Ajuntament, quan en veritat és una mesura que afavoreix a tothom. Una ciutat apta pels més vulnerables, és una ciutat apta per a tothom".

Per la seva banda, el també membre de la junta de l'AFA i part de la comissió de Pacificació de l'Entorn Ramon Costa ha assenyalat que s'han fet diferents propostes a l'Ajuntament per afavorir la seguretat de l'escola: "Hem presentat un pla ambiciós per eixamplar i pacificar les voreres, reduir el trànsit d'alguns carrers com el carrer de Montseny o el carrer de les Escoles i augmentar la presència d'agents cívics o Policia Local. De moment no s'ha implementat res, tenim voreres indignes i falta d'espais".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem