Jornada de vaga a la UAB amb estudiants saltant a les vies del tren

Jornada de vaga estudiantil a Bellaterra

Estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona han entrat a les vies del tren de la línia de FGC a l'estació universitària i s'ha hagut de tallar el servei durant uns minuts entre Sant Quirze i Sabadell. Es tracta d'una actuació de protesta dels estudiants, que aquest dimecres, dia 1 de març, han encetat dos dies de vaga per l'elevat preu de la universitat pública.

Abans de les vuit del matí, un grup d'estudiants ha saltat a la via i s'ha obligat a tallar el pas de trens. Vuit unitats dels antiavalots dels Mossos d'Esquadra s'han desplaçat fins a la UAB i han entrat a l'estació per desallotjar els joves. Poc després de les vuit del matí s'ha restablert el servei, tot i que els trens han provocat retards i algun colpase durant els minuts posteriors.

La jornada de vaga, impulsada pel moviment estudiants i entitats com el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans, ha començat amb 'barricades' a les entrades de la Universitat Autònoma que impedien l'entrada per carretera. Els Mossos han desmuntat les barrereres i han accedit al campus universitari.

La rebaixa del 30% en les taxes universitàries és una de les demandes del col·lectiu en la vaga convocada per aquest 1 i 2 de març. El sindicat d'estudiants recorda que el Parlament va aprovar fa més d'un any una rebaixa del 30% de les taxes universitàries i que, des de llavors, no s'ha produït. Per aquest motiu, i després de l'augment del 67% dels preus des del 2011, els estudiants han convocat dos dies de vaga que acabarà amb una mobilització a Barcelona aquest dijous, 2 de març.

Estudiants impedint l'entrada a la Universitat Autònoma FOTO: Sindicat d'Estudiants dels Països CatalansEstudiants de la Autònoma en vaga aquest 1 de març FOTO:  Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans - UAB

 
Comentaris

Destaquem