L'experiència "màgica" del Camino de Santiago que també passa per Sant Cugat

Sant Medir, Pi d'en Xandri o plaça Octavià són alguns dels punts per on passa el Camino de Santiago per Sant Cugat

El "Camino de Santiago" era i és la ruta més antiga, concorreguda i més celebrada del vell continent. Un camí ple d'història que provoca que milers de persones s'aventurin a emprendre el viatje fins la ciutat gallega. Diuen que el camí es pot començar on es vulgui, fins i tot des de la porta de casa seva, però hi ha rutes vertebradores on s'acumulen la majoria de peregrins.

Iva Svobodová és txeca, però ja fa uns anys que viu a Sant Cugat. Dependenta d'una botiga del centre de la ciutat es una gran apassionada del camí i és que són vàries les vegades que s'ha carregat la motxilla i ha començat a caminar la ruta del peregrí: des de St. Jean Pied fins a Finisterre (34 dies); des del Camino Primitivo de Oviedo fins a Santiago (13 dies) i la Via di St. Francesco d'Italia, des de La Verna fins a Assis (9 dies). Una petita mostra de les desenes de sendes que es poden fer al "Camino de Santiago".

Camino de Santiago FOTO: Cedida

Camino de Santiago FOTO: Cedida



De fet, a Sant Cugat hi passa una de les rutes, que comença a Barcelona i transcorre per Montserrat. El camí comença la plaça de Sant Jaume i pujant per la Ciutat Comtal continúa cap a la muntanya de Collserola.

El Camí de Sant Jaume a Sant Cugat

Ja dins de la serra de Collserola es creua el Parc Natural passant per l'ermita de Sant Medir, el restaurant de Can Borrell i el Pi d'en Xandri. Aquest trajecte té una longitud d'uns 18 quilòmetres.

Un cop s'arriba a Sant Cugat, s'atravessarà el barri Pla del Vinyet fins al Casal de Torreblanca i continuarà fins a la Rambla del Celler. Des d'aquest punt, es pujarà fins al Monestir pel Passeig Francesc Macià.

El Camino de Santiago a Sant Cugat FOTO: Cedida

El Camino de Santiago a Sant Cugat FOTO: Cedida



Des de la plaça d'Octavià es pujarà pel Carrer Major, passant el Mercat Vell, seguint per l'escola Joan Maragall i acabant a la plaça Rafel de Casanova. A partir d'aquí es continuarà per l'Avinguda Rius i Taulet fins al Mercantic on es deixarà enrere la ciutat per encarar el pròxim destí, Ullastret.

Un dels atractius del "Camino" és que et permet "conèixer realment el paisatge, els pobles i a la gent local". Svobodová creu que es tracta d'una experiència que pot ser molt útil per la gent "que té problemes personals, quan ha mort una persona molt propera, per aquells que busquen alguna resposta espiritual" o fins i tot per aquells que "necessiten trobar sentit a la vida". Es tracta d'un espai on "és molt fàcil connectar amb els altres viatgers", "entens que la vida és preciosa i que passar per dificultat és el que ho fa més autèntica i verdadera" assegura la peregrina. També explica que el "Camino" t'ensenya el que realment és important com "una ombra pel camí o una font d'aigua".

El imprescindible al camí

Una bona motxilla és imprescindible per afrontar el camí cap a Santiago de Compostela (encara que només és faci un trosset). Per a la peregrina, el que no pot faltar són unes bones botes: còmodes, prou grans, embuatades, reforçades i idealment, impermeables. Una cantimplora i una farmaciola amb aigua oxigenada, paracetamol, ibuprofèn, tiretes, fenistil, voltadol i agulla i fil de cotó per les agulles són altres "must" a la bossa d'un peregrí. "Naturalment la 'concha del camino', que serveix per distingir a un peregrí i la credencial para demostrar que el recorregut s'ha fet".

Credencial i conxa del peregrí FOTO: Cedida

Credencial i conxa del peregrí FOTO: Cedida

El dia d'un peregrí comença, en general, entre les 5:30 i les 7:30 de matí, ja que als albergs s'han de deixar lliures abans de les 8:00. Svobodová recomana esmorzar bé, fer uns bons estiraments i començar a caminar. "L'únic que has de fer és llevar-te, posar-te la motxilla i seguir les fletxes...".

"És màgic, és addictiu, és una experiència única i molt real". L'apassionada del peregrinatge insta a qualsevol persona a viure l'experiència, "que la gent no tingui por, hi ha moltes rutes, trams més difícils i altres més fàcils", "amb força de voluntat es pot aconseguir qualsevol cosa que ens proposem" acaba Svobodová.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem