Experts en seguretat i inclusió reflexionaran sobre els abusos a víctimes amb discapacitat

La seu de 'Catalònia Fundació Creactiva' acollirà el primer col·loqui d'àmbit nacional obert a tothom sobre abusos a aquest col·lectiu

El dimecres 5 d’octubre s’organitza la I Jornada Nacional de la UAVDI sota el títol El suport a les víctimes amb discapacitat intel·lectual. La figura del facilitador UAVDI a l’auditori del Recinte Flor de Maig de Catalònia Fundació Creactiva, a Cerdanyola del Vallès. En aquest col·loqui, obert a qualsevol persona interessada, s'han programat sessions amb experts del cos de Mossos d'Esquadra i professionals de diferents perfils (metges, psicòlegs o tècnics d'inclusió) abordaran el tema dels abusos sexuals a persones amb discapacitat intel·lectual i altres maltractaments.

  Consulta el programa!

Què és la Unitat d’Atenció a Víctimes amb Discapacitat Intel·lectual (UAVDI)?

La Unitat d’Atenció a Víctimes amb Discapacitat Intel·lectual (UAVDI) és un recurs especialitzat en casos d’abús sexual i altres tipus d’abús o maltractament a persones amb discapacitat intel·lectual que va posar en marxa Catalònia Fundació Creactiva el 2020 en col·laboració amb els Mossos d’Esquadra. La unitat, que està a Valldoreix, atén cada any prop d’un centenar de víctimes amb discapacitat intel·lectual de qualsevol edat i població i les acompanya en tot el procés policial i judicial.

Per què una jornada sobre atenció a víctimes amb discapacitat intel·lectual?

L’objectiu d’aquesta jornada és tractar qüestions relacionades amb les víctimes amb discapacitat intel·lectual i la seva relació amb el sistema policial i judicial. Qüestions com l’atenció a la mateixa víctima amb discapacitat intel·lectual, el seu accés a la justícia, la importància de la figura del facilitador en els processos judicials on la víctima té discapacitat intel·lectual i sobre quines implicacions té la nova normativa en matèria de discapacitat en l’àmbit penal. La jornada, que durarà tot el matí, comptarà amb la presència de representants del cos de Mossos d’Esquadra, de Fiscalia i de professionals experts en la matèria.

En cas d’estar interessats a assistir-hi, us agrairem que envieu confirmació al correu electrònic uavdi@cataloniafundacio.cat

  Consulta el programa!

Catalònia Fundació Creactiva. FOTO: Cedida

 
Comentaris

Destaquem