L'exvocal de l'EMD Mercè Calafell, Premi LSC de Foment de la Llengua de Signes Catalana

Calafell, tot i ser persona oïdora, té la llengua de signes catalana com a llengua materna per ser filla de pares sords

La valldoreixenca Mercè Calafell i Carrasco ha estat reconeguda amb el III Premi LSC de Foment de la Llengua de Signes Catalana en la categoria de persona signant, per la seva trajectòria en el foment de la llengua de signes catalana. Calafell va ser membre de la corporació valldoreixenca des de l'any 1991 fins a l'any 2003, ostentant responsabilitats com a vocal de govern en els mandats 1995-1999 i 1999-2003.

Calafell rebia el reconeixement a principis d'any, ja que, tot i ser persona oïdora, té la llengua de signes catalana com a llengua materna per ser filla de pares sords, i ha estat una figura clau en el període de reconeixement social i institucional de les persones sordes i de la llengua de signes al llarg dels anys 80 i 90, en què va exercir com a intèrpret i també en l'inici de l'ensenyament de la llengua de signes catalana.

 

El Premi LSC de Foment de la Llengua de Signes Catalana ha arribat aquest 2020 a la 3a edició d'un guardó que té caràcter biennal i que es lliura en tres categories: persona signant, per la seva trajectòria; a una entitat, i a una iniciativa de foment de la llengua de signes catalana.

Així, juntament amb Mercè Calafell, també van rebre el premi el Centre Recreatiu Cultural de Persones Sordes de Barcelona (CERECUSOR), i Santiago Frigola, professor i impulsor de nombroses iniciatives de difusió en LSC.

Amb aquesta distinció el Govern de Catalunya vol fer un reconeixement a totes les persones, entitats i iniciatives que contribueixen al foment, la difusió i el prestigi de la llengua de signes catalana.

 
Comentaris

Destaquem