Fa 50 anys Barcelona va descobrir Sant Cugat

La desapareguda revista Tele Estel publicava fa cinquanta anys un ampli reportatge, amb fotografies incloses de l’època, sobre el passat i futur del poble de Sant Cugat del Vallès. Treball fet a peu de carrer per J.M. Huertas Claveria.


Anys més tard aquell document em serviria d’inspiració per escriure el meu primer llibre Sant Cugat del Vallès 1968. De tant en tant m’agrada fullejar-lo, i fer comparacions, entre el que es deia i el que es diu. Fins que arribo a un punt en què em faig sempre la mateixa pregunta, pregunta a la qual no tinc resposta, algú m’està prenent el temps?


Si no fos perquè l’he vist passar corrents diria que me l’han robat... però no. No ha estat cap robatori, només un canvi de paisatge i sobretot de comportaments de la gent amb converses i conductes que veig i sento pels carrers. Fins al punt que de vegades no semblen del meu poble. Em costa reconèixer que ha canviat tant...

El llibre modestament em serveix per no perdre’m en els orígens d’una ciutat que vista des de Barcelona, deien els d’allà ara fa 50 anys, érem un poble tranquil que badallava entre pins darrere el Tibidabo.

 
Comentaris

Destaquem