FabLab i FP Sant Cugat treballen per elaborar material sanitari en 3D

L'Ajuntament de Sant Cugat fa una crida a sumar esforços per elaborar material sanitari amb tecnologia 3D

Diferents empreses i centres tecnològics de Sant Cugat del Vallès, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Cugat, treballen aquests dies per elaborar material sanitari amb tecnologia 3D contribuint així a la lluita contra el coronavirus.

El Fab Lab Sant Cugat estan centrats aquests dies a dissenyar i fabricar material sanitari, aturant la seva producció habitual.

El FabLab Sant Cugat està fabricant viseres en 3D o tallades amb la talladora làser per a subministrar als centres de salut i hospitals. Una iniciativa que s'emmarca dins del moviment #CoronavirusMakers, que s'ha organitzat en l'àmbit estatal per a ajudar a frenar la propagació del virus. Mitjançant grups de Telegram, estan donant suport a les Administracions Públiques, als centres de salut i als hospitals dissenyant i fabricant el material sanitari imprescindible per evitar el contagi del Covid-19.

 

La producció de material sanitari en el FabLab Sant Cugat s'està fent amb el suport de l'Ajuntament de Sant Cugat i d'ESADE. El consistori i l'escola de negocis estan facilitant la provisionalment de material necessari per a poder produir.

Igualment, l'espai també ha donat suport en el prototip del respirador OxyGen de Protofy.

També l'alumnat i professorat de l'Institut FP Sant Cugat s'han sumat a la iniciativa fabricant viseres de protecció. En aquest cas fabriquen pantalles facials v40, amb les impressores 3D. Durant el dimecres van arrribar a fabricar un centenar de pantalles facials i esperen doblar la xifra durant aquest dijous.

Des de l'Ajuntament de Sant Cugat es fa una crida a les empreses de l'àmbit d'impressió 3D per sumar recursos per a fabricar subministrament sanitari, contactant amb l'Ajuntament a oae@santcugat.cat.

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat

Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.

  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Sant Cugat i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 850 388 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic
  • També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat.
  • I cada divendres als carrers de Sant Cugat en format paper.
Més informació
 
Comentaris

Destaquem