Famílies reclamen una pacificació dels entorns escolars més enllà dels camins segurs

Sota el paraigua de la Revolta Escolar, la Coordinadora d'AFES i altres entitats han portat les seves reivindicacions a l'audiència pública després de fer una pedalada pel centre

Una vuitantena de persones ha pedalat aquest dilluns des de la plaça de Lluís Millet fins a la plaça de la Vila per reclamar entorns segurs a les escoles. La iniciativa, organitzada sota el paraigua de la Revolta Escolar amb la col·laboració de la Coordinadora d'AFES i altres entitats, ha portat aquesta reivindicació a l'audiència pública del ple de maig. El detonant de la mobilització han estat els darrers atropellaments que s'han produït a Sant Cugat en les últimes setmanes. "La negligència i la inacció de l'Ajuntament posa en perill els alumnes", ha dit Carola Alegre en representació a la Coordinadora d'AFES. 

 

 

Així, les famílies han demanat que es doni compliment a la moció que es va aprovar el 2022 i que instava el consistori a convertir els entorns escolars en "àrees de protecció de la salut de la infància" amb un seguit de mesures. Alegre ha reconegut que des de l'entitat estan "molt satisfets" amb el projecte dels camins escolars segurs, però ha recordat que la pacificació "absoluta" va més enllà. 

Sobre les actuacions que durà a terme el govern municipal, el tinent d'alcaldia de Seguretat, Bernat Picornell, ha explicat que han obert "diverses línies d'actuació". Una d'elles és l'increment de la plantilla de la Policia Local, que assegura que "no respon a totes les peticions, però ajuda en algunes qüestions". També ha anunciat que s'incorporaran fins al desembre 8 agents de civisme nous per reforçar la seguretat a les entrades de les escoles. Per la seva banda, la tinenta d'alcaldia de Gestió Urbana i Mobilitat, Cristina Paraira, ha dit que estan avaluant quines mesures es poden prendre a cada centre. 

El posicionament de l'oposició

A petició de la representant de la Coordinadora d'AFES, els grups municipals a l'oposició han posat sobre la taula el seu posicionament amb els entorns escolars segurs. El regidor del PSC José Gallardo ha recordat que el projecte es va començar a treballar en el mandat passat i ha demanat al govern que compleixi amb la moció. 

El portaveu del PP, Álvaro Benejam, ha assegurat que el problema rau en els "mals conductors", i no en l'ús del cotxe. En aquest sentit, ha remarcat que la solució passa per tenir agents policials a les entrades de les escoles. 

El portaveu de la CUP, Marco Simarro, ha lamentat que Sant Cugat hagi donat "massa peu al cotxe". El regidor cupaire ha proposat que el govern prengui mesures transitòries o d'urbanisme tàctic per garantir la seguretat mentre no arriben mesures més estructurals. 

Marcos Rodríguez, portaveu de Vox, ha emplaçat la Coordinadora a trobar-se en una reunió per conèixer les seves demandes.  

El portaveu d'En Comú Podem, Ramon Gutiérrez, també ha plantejat l'urbanisme tàctic com una opció i ha animat les famílies a seguir mobilitzant-se. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem