FAQS: Què puc fer i què no amb les restriccions vigents per fer front a la Covid-19

A Sant Cugat es manté el toc de queda, mínim fins al 6 d'agost, i totes les activitats han de tancar a les 0.30 h, igual que la restauració

El Govern de la Generalitat ha decidit allargar una setmana més el toc de queda, que serà vigent, com a mínim, fins al divendres 6 d'agost, tal com va avalar el dijous, 29 de juliol, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Així, a Sant Cugat i a 161 municipis més de Catalunya, la mobilitat està restringida entre la 1 h i les 6 h de la matinada, i els ciutadans han d'estar a casa en aquest llindar temporal. 

Una altra de les principals restriccions vigents és que a les 0.30 h ha d'acabar qualsevol activitat, ja sigui cultural, esportiva, d'oci, etc. De fet, en aquesta mateixa hora els locals de restauració han d'abaixar la persiana. Cal destacar que per afavorir el compliment del toc de queda, Sant Cugat ha decidit prohibir l'accés als parcs públics durant la matinada, des de les 0.30 h fins a les 6 h. A més, també ha ampliat la cobertura policial

 

D'altra banda, les reunions socials segueixen limitades a un màxim de 10 persones, a no ser que es tracti de reunions de la mateixa bombolla de convivència, i l'oci nocturn continua tancat.

A més, cal tenir en compte una sèrie de premisses i limitacions en altres sectors i àmbits.

Esdeveniments massius

En els esdeveniments de més de 500 persones no assegudes s’haurà d’establir un pla de seguretat que garanteixi que els assistents han passat un test d’antígens o una PCR negativa 12 hores abans de l’esdeveniment o presentin certificat de pauta completa de vacunació.

Restauració

 • Capacitat del 100% a exterior i 50% a l’interior.
 • 6 persones per taula a interior. 10 a terrasses. Llevat que pertanyin a la bombolla de convivència.
 • 2 metres de separació entre comensals de taules diferents a l’interior, 1,5 en cas de d’exterior i terrasses.

Comerços

70% d’aforament a petit comerç, establiments i centres comercials i mercats no sedentaris.

Extraescolars

 • Permeses totes les activitats formatives o educatives no reglades i d’esport escolar.
 • Es poden realitzar d’acord amb el Pla d’actuació per al curs 2020-2021 per a centres educatius en el marc de la pandèmia per COVID-19 en relació amb les activitats extraescolars i les colònies i sortides escolars.

Equipaments cívics

 • Presencialitat en activitats cíviques i comunitàries.
 • Fins al 70% de l’aforament garantint la ventilació mínima establerta.

Consum de tabac i similars

 • Prohibit a la via pública si no es garanteix distància de 2 metres entre persones.
 • Tampoc es pot fumar en esdeveniments multitudinaris a l’aire lliure.

Assemblees d’entitats

 • Permeses amb 70% de l’aforament.
 • De 1.000 a 3.000 persones segons condicions de ventilació de l’espai.

Treball

Es recomana als titulars dels centres de treball, públics i privats, que adoptin mesures per a la reincorporació progressiva de la presencialitat dels llocs de treball i que fomentin l'ús del teletreball quan per la naturalesa de l'activitat laboral sigui possible.

 
Comentaris

Destaquem