La Farga canviarà part de l'uniforme de les alumnes i inclourà la faldilla-pantaló

La Farga de Sant Cugat admet noies a ESO des del curs 2022-23

La Farga i La Vall són dues de les vuit escoles catalanes vinculades a l'Opus que canviaran part de l'uniforme de les alumnes i incorporaran la faldilla-pantaló. Són totes les que pertanyen a la Institució Familiar d'Educació, que abans segregaven per sexe, i entre les quals s'hi troben La Farga de Sant Cugat, Les Alzines de Girona, la Institució Lleida d'Alpicat La Vall de Bellaterra o l'Igualada de Jorba. Segons ha avançat l'Ara, la faldilla escocesa passarà a incorporar un pantaló. Des del curs passat, La Farga admet noies a ESO, un canvi que va implantar per mantenir la subvenció de la Generalitat.

Més info: Educació confirma que La Farga serà mixta i el Viaró es manté per a nois  

El canvi s'emmarca en una unificació de l'uniforme a totes les escoles de la Institució, que es farà efectiu a partir del curs que ve i passarà a ser obligatori el setembre del 2026. Fonts de la Institució expliquen que el canvi respon a una demanda de les famílies i facilitarà la pràctica esportiva. 

"Més còmode en espais de lleure"

Fonts de la Institució Familiar d'Educació expliquen que el canvi en la uniformitat respon a una demanda de les famílies per "modernitzar l'uniforme" i fer que sigui més còmode en espais de lleure. L'entitat ho desvincula del tot de l'ensenyament mixt i assegura que, de fet, fa un parell d'anys hi va haver una altra adaptació, en què es va permetre a les alumnes escollir entre dur faldilla o bé pantalons.

Arran de la demanda de les famílies, la Institució precisa que va parlar amb el fabricant dels uniformes -en aquest cas, El Corte Inglés- i que d'aquí va sorgir la idea de substituir la faldilla per la faldilla-pantaló. "S'ha fet arran de la demanda de tenir un uniforme que sigui més modern i còmode. I que, de retruc, faciliti la pràctica esportiva al pati, quan durant les hores de lleure es juga a futbol o bàsquet, per exemple", precisen fonts de la Institució.

Des de l'entitat que gestiona els vuit centres concertats expliquen que la faldilla-pantaló s'introduirà de manera progressiva. Les primeres escoles són Les Alzines de Girona i La Vall de Bellaterra, i a partir d'aquí s'estendrà a la resta de centres. La Institució Familiar d'Educació també diu que, a les aules, durant uns anys, coexistiran entre les alumnes els pantalons, la faldilla i la faldilla-pantaló.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem