Fe i tradició es donen la mà per retre homenatge al màrtir que dona nom a la ciutat

El municipi ha celebrat Sant Cugat, amb la tradicional pregària i el ball de la moixiganga del Grup Mediterrània

El 27 de juliol se celebra Sant Cugat segons el santoral i el municipi no ha volgut fallar en la seva cita de retre homenatge al màrtir que dona nom a la ciutat. És per això, que un any més, fe i tradició s'han donat la mà per homenatjar el màrtir Cugat, qui va ser degollat l'any 304 a Octavià, un assentament romà que es trobava en el lloc on actualment hi ha el Monestir de Sant Cugat.

Celebració en honor del màrtir Sant Cugat. FOTO: Ale Gómez


La celebració, organitzada per la Parròquia de Sant Pere d'Octavià, ha arrencat amb la tradicional Missa Major. Posteriorment, s'ha realitzat l'ofrena a les relíquies del màrtir en el monument que recorda i guarda les despulles de Cugat. L'acte, a més, ha estat conduït amb textos i cants, ha recordat el llegat de Fe de Sant Cugat i ha demanat la seva intercessió per totes les necessitats del poble i de tots els santcugatencs i santcugatenques.

 


Com ja és habitual, la pregària en el claustre és el ball de la moixiganga i ha estat interpretat pel Grup Mediterrània. Aquest ball popular té el seu origen en el Corpus Christi i representa, a partir de figures humanes, diferents escenes de la Passió de Crist: la presentació de Jesús al poble, quan va ser assotat, quan el van coronar d'espines, el seu camí cap al Calvari, on va ser crucificat, la mort en creu, el davallament, la sepultura i, finalment, la resurrecció. Enguany, i aprofitant que Sant Cugat és Capital de la Sardana, l'Entitat Sardanista també ha participat en l'homenatge al màrtir Cugat.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem