Fes els teus propis segells d'estampació

Aquesta setmana mostrem com alguns objectes d’ús quotidià com ara ampolles, botons, rodets de cuina, etc. poden ser molt creatius. En aquesta ocasió, els farem servir per crear els nostres segells d’estampar. Heu provat alguna vegada de fer-ne un? No són complicats i permeten decorar qualsevol nota, targeta, detall o regal. A continuació us deixem unes quantes idees creatives que segur us poden servir de mostra, però també d’inspiració per a unes altres.

Material necessari: 

  • Rodet per treure pèls
  • Plantilles amb el dibuix escollit: per fer-los, podem fer servir formes ja fetes (de venda en botigues multiproductes), o encunyacions fetes per nosaltres mateixos amb goma eva, per exemple.
  • Tinta per segells o pintura (l’haureu d’aplicar sobre els relleus amb pinzell o brotxeta)
  • Paper o cartolina
  • Tisores i cola

Com fer segells:

Consell previ: 

Existeix un bloc de linòleum o cautxú de color rosa, similar a una goma d’esborrar però gran, molt fàcil de treballar i manipular i que es fa servir molt pel “cardat” de segells.  El problema és que és difícil de trobar en botigues físiques, de fet només en trobem una et tot a Barcelona.  No obstant això, es pot trobar fàcilment a Internet.

1- Tallar en la goma eva formes d’estrelletes de diverses mides i enganxar-les sobre el rodet. Com que és enganxós, s’adherirà sol, però també podeu posar-hi una mica de cola.

2- Mulleu en tinta o pintura els dibuixos. Procediu a l’estampació

Altres opcions:

Però, com veureu a continuació, hi ha moltes d’altres opcions. Potser les més conegudes és veure segells amb rotllos de paper de vàter, patates, suros o taps d’ampolles.

             

No obstant això, la idea de fer servir del rodet de treure els pèls de la roba o el corró de la cuina, ens agrada força. Són objectes que no són gaire cars amb l’avantatge que són molt més resistents que els altres. Ambdós, a més, són reutilitzables, bé traient capes de paper per substituir els dibuixos per un altres de nous, bé (en el cas del segon), netejant-lo a fons.

    

Els botons també ofereixen moltes possibilitats, ja que a les merceries els trobareu de moltes mides i dibuixos i no valen molts cèntims. A més, seleccionar els més bonics entre les muntanyes de colors que ens ofereixen a la botiga, és un procés prou divertit i entretingut!.

  

Més informació
 
Comentaris

Destaquem