L'alcalde, Josep Maria Vallès: "Treballarem perquè Sol i Aire sigui un enclavament legal"

El Jovent Solairenc ha iniciat la Festa Major de Sol i Aire amb un pregó reivindicatiu, on l'alcalde Josep Maria Vallès ha afirmat que faran una declaració institucional per legalitzar el barri

El barri santcugatenc Sol i Aire ha arrencat avui amb la seva Festa Major. El tret de sortida l'ha donat en el pregó el Jovent Solairenc, els nois i noies de la urbanització, on han reivindicat davant dels veïns el barri Sol i Aire i han demanat que la seva situació sigui regularitzada i legalitzada. En aquest inici de festa, a més dels veïns, també ha assistit l'alcalde de Sant Cugat, Josep Maria Vallès, i diversos representants polítics d'ERC, d'En Comú Podem i del PP.

L'acte ha començat amb la presidenta de l'Associació de Veïns i Propietaris, Carolina Oliva, presentant el pregó i fent pujar al Jovent Solairenc a l'escenari. "Avui iniciem la nostra Festa Major amb el jovent que ha crescut als carrers de Sol i Aire i dels quals estem molt orgullosos d'ells", ha anunciat Carolina Oliva mentre s'emocionava abans de donar el micròfon als joves.

El Jovent Solairenc un any més ha reivindicat Sol i Aire, mostrant la seva preocupació pel futur del barri que es troba en mig de Collserola. "No volem que ningú ens digui el bonic que és el nostre barri ni l'útil que som. El temps ja ha demostrat que aquest discurs són paraules buides i el que passarà és que els joves deixarem de creure en l'Administració Pública. Estem cansats de tantes promeses, ara toca escoltar el barri", ha reclamat un dels representants dels joves.

 
Al pregó han assistit diferents portaveus polítics. FOTO: Cedida

Al pregó han assistit diferents portaveus polítics. FOTO: Cedida

 

Una declaració d'intencions

Després de que el Jovent rebés un fort aplaudiment, l'alcalde Josep Maria Vallès ha pujat a l'escenari junt alguns dels portaveus dels partits polítics que havien assistir al pregó. Vallès ha volgut recordar la figura de l'expresident de l'Associació de Veïns i Propietaris, Manel Soler, i ha parlat de l'objectiu d'aconseguir fer de Sol i Aire una realitat i un enclavament legal al parc de Collserola. L'alcalde també li ha donat molta importància al paper dels joves: "És clau que els joves agafeu el relleu dels que han treballat pel barri i han reivindicat Sol i Aire". Per finalitzar, Vallès ha fet una important declaració, afirmant que a la primera junta de portaveus del setembre es farà una "declaració institucional, que passarà pel ple, per treballar conjuntament per aconseguir que el barri de Sol i Aire sigui un enclavament legal, ja que sou els principals protectors d'aquest espai i us ho mereixeu".

Tota la programació

Divendres 28

21h. Pregó a càrrec del Jovent Solairenc

21.30h. Exposició "Papallones al vol" i concurs de fotografia

22h. Sopar de germanor

24h. Ball a la fresca amb Living in Sol i Aire

Dissabte 29

11.30h. Pràctiques del Grup d'Autoprotecció

17.30h. Gimcana i activitats infantils

20h. Sopar popular

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem