FGC i l'Ajuntament creen un bitllet reduït perquè els pensionistes vagin a la Mútua

Es tracta d'un bitllet reduït per als pensionistes de Sant Cugat que es desplacin a la Mútua de Terrassa

60 cèntims per anar al metge. Això és el que gastaran els pensionistes acreditats pels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya quan vulguin anar a la Mútua de Terrassa. Es tracta d'un acord al qual ha arribat l'Ajuntament de Sant Cugat amb l'empresa de FGC. L'han presentat la presidenta de FGC, Marta Subirà, l'alcaldessa, Mireia Ingla, i la tinenta d'alcalde de Drets Socials i Igualtat, Núria Gibert

El títol de transport Pensionista Sant Cugat - Mútua jugarà amb els dos tipus de carnet de pensionista: aquelles persones acreditades amb el carnet A pagaran 60 cèntims, i les del carnet B 1,20 €. D'aquesta manera, la parada de Vallparadís Universitat passa a tenir el cost d'un bitllet d'una zona de pensionista, tot i ser de dues. Es podrà fer servir per anar i tornar des de qualsevol parada de la ciutat (La Floresta, Valldoreix, Sant Cugat, Mira-Sol, Hospital General, Volpelleres i Sant Joan).

Per aconseguir l'acreditació de FGC s'ha d'anar a l'oficina del carrer de l'Avenir, 6 de Barcelona i certificar la condició de pensionista.

Mireia Ingla a la roda de premsa de presentació del nou bitllet de FGC. FOTO: Cristina Cabasés

Mireia Ingla a la roda de premsa de presentació del nou bitllet de FGC. FOTO: Cristina Cabasés

L’Ajuntament reservarà una partida de 10.000 € al pressupost municipal 2022 i 10.000 € més el 2023 per tal d’assumir la diferència de cost de cada bitllet que s’adquireixi. El conveni Ajuntament-FGC és per a dos anys (prorrogables) i la voluntat municipal és mantenir-lo vigent també en els següents anys. A més, Gibert ha explicat que la previsió és anar-se reunint per valorar com ampliar aquest servei a altres col·lectius.

Aquest servei sorgeix d'una reivindicació de la Plataforma de Pensionistes de Sant Cugat, que va demanar-ho en una concentració la passada tardor. "Creiem que la salut ha de ser accessible en totes les perspectives", ha declarat la tinenta d'alcalde. L’alcaldessa de Sant Cugat, per la seva part, ha afirmat que estan "molt contents d'haver pogut fer realitat aquesta demanda de la Plataforma de Pensionistes, i agraïm molt la predisposició d'FGC per fer-ho possible”.

Marta Subirà a la roda de premsa de presentació del nou bitllet de FGC. FOTO: Cristina Cabasés

Marta Subirà a la roda de premsa de presentació del nou bitllet de FGC. FOTO: Cristina Cabasés

La presidenta de FGC ha destacat que d’una banda, "volen promoure el tren com a mitjà de transport totalment sostenible per ajudar a la descarbonització i a la lluita contra el canvi climàtic, i d’altra banda, ajudar un col·lectiu amb unes necessitats específiques facilitant l’accés a la sanitat pública”.

Núria Gibert, tinenta d'alcalde de la CUP-PC, ha assistit a la roda de premsa amb la samarreta de 8 Mil Motius, un col·lectiu de suport a les set dones de Sant Cugat encausades per tallar les vies del tren durant la vaga general del 8 de març de 2018. Durant les preguntes de l'audiència, dos mitjans han demanat per la causa. Gibert ha explicat que és en suport al cas antirepressiu i "particularment a la causa original, la vaga del 8M, una causa que sempre he defensat". Quan la pregunta s'ha adreçat a la presidenta de FGC, Subirà, Mireia Ingla ha tallat el periodista al·legant que això "no toca avui".

Núria Gibert a la roda de premsa de presentació del nou bitllet de FGC. FOTO: Cristina Cabasés

Núria Gibert a la roda de premsa de presentació del nou bitllet de FGC. FOTO: Cristina Cabasés

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem