FGC introdueix una nova eina per alertar de situacions de violència gènere

Aquest nou mecanisme anirà integrat dins l'app dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya

L'aplicació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya incorpora, a partir del divendres 23 de novembre, una nova opció que permet avisar de possibles situacions de violència masclista que es produeixin a trens i estacions dels FGC. La implementació d'aquesta nova eina, autoritza a que els usuaris que pateixin o presenciïn actes violents, puguin alertar al Centre de Comandament Integrat d'FGC, en la qual s'indica el tren o estació en què es troben, i s'enviï la incidència de manera immediata als cossos de seguretat.

La mesura que ha pres Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya és una aposta per tractar d'aconseguir que els ciutadans se sentin el màxim segurs possibles dins dels espais dels FGC. La companyia ha començat un procés intern per millorar la mobilitat dels seus usuaris, tenint en compte una perspectiva de gènere, de manera que inclogui un model que tingui en compte les dones i altres col·lectius. Es treballa a partir del coneixement i les experiències diverses en el camp de l'urbanisme, de la seguretat, de l'anàlisi de dades o de l'acció davant situacions de violència masclista.

Per fer possible aquest avenç, la companyia es va reunir amb un grup d'expertes en aquest àmbit, i que permetrà créixer l'empresa en aquest aspecte.

 
Comentaris

Destaquem