FIACT Residències avalua l'efecte de la Covid-19 sobre les persones grans

La sessió de FIACT Residències té com a objectiu difondre coneixements actuals en matèria d'ètica i que posin en valor les persones grans i els professionals que s'ocupen d'ells

FIACT Residències ha compartit un debat sobre l'efecte de la Covid-19 en les persones grans i l'ètica durant la pandèmia. Aquest debat té com a objectiu difondre coneixements actuals en matèria d'ètica i que posin en valor les persones grans i els professionals que s'ocupen d'ells. 

En l'acte, presentat per Helena Aranyó, directora de Cugat Natura Apartaments, el Dra. Salvà va presentar un estudi fet sobre més de 2.000 persones i que valora l'impacte produït de la covid en les persones grans. En l'estudi s'ha percebut una afectació en aspectes cognitius però més afectació – fins a un 83% - en l'estat emocional de les persones grans. De fet, la meitat dels participants han declarat sentir solitud durant el confinament. Dr. Salvà, ha presentat diferents estratègies per a afrontar els efectes que pot provocar la situació actual d'emergència sanitària en les persones grans. Entre elles, mantenir un estil de vida saludable i tenir confiança que superarem aquesta situació. 

Per la seva banda la Dra. Busquets va indicar tres aspectes que han entrat en conflicte en matèria ètica: la imposició de mesures restrictives, la falta d'assistència sanitària i l'escassetat de professionals. Per aquest motiu l'experta es va preguntar com donar una atenció més ètica a la gent gran i repensar com mantenir els models d'atenció centrada en la persona encara en crisi. 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem