Finalitzada la restauració de l'edifici de l'estació de Les Planes

Les obres han adequat el conjunt de l'estació i recuperat la fisonomia de l'edifici modernista origina

Les obres de restauració de l'edifici de l'estació de Les Planes s'han finalitzat aquest dimecres, 29 de novembre. La restauració ha permès recuperar la fisonomia de l'edifici tal com era en el seu estat d'origen de l'any 1916. Des del febrer de 2023 s'han dut a terme un seguit d'actuacions en diferents elements i espais de l'edifici, que havia sofert canvis amb el pas del temps i l'havien allunyat de l'edifici modernista inicial.

L'edifici de l'estació restaurat FOTO: Cedida

L'edifici de l'estació restaurat FOTO: Cedida

A l'acte d'inauguració el president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Toni Segarra i Barreto, ha assenyalat "la importància de divulgar i valorar el nostre patrimoni històric". El president ha recordat que la companyia treballa d'acord amb una Estratègia del Patrimoni d'FGC que permet restaurar i posar en circulació trens històrics, habilitar i crear nous espais de divulgació i preservació de material mòbil i "avançar en la digitalització de prop de dos milions i mig de documents de l'arxiu històric d'FGC".

Interior de l'edifici restaurat FOTO: Cedida

Interior de l'edifici restaurat FOTO: Cedida

Amb la recuperació de l'essència de l'edifici modernista de l'estació de Les Planes el president d'FGC ha afirmat que "és una satisfacció acostar la història ferroviària del país a les persones que viatgen amb Ferrocarrils".

L'estació modernista

L’estació de Les Planes, inaugurada el 1916 i finalitzada completament el 1917, es construeix en el context expansionista del paratge idíl·lic de la ciutat jardí de Collserola per a les classes mitjanes de Barcelona, tant per a viure-hi com per al lliure dominical.

Edifici de l’estació de les Planes als anys trenta. Fons: Gaspar Fuster Bassas

Edifici de l’estació de les Planes als anys trenta. Fons: Gaspar Fuster Bassas

Amb aquesta premissa es construeix una estació d’estil modernista tardà que flirteja amb un noucentisme incipient i que es projecta amb una idea d’una certa representativitat, però amb la voluntat de passar desapercebuda entre la resta de construccions de ciutat jardí que s’espera que es vagin creant al seu entorn durant els anys consecutius.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem