La Fiscalia demana 111 anys per l'osteòpata santcugatenc jutjat per abusar de 23 dones

Els Mossos d'Esquadra van detenir aquest santcugatenc el gener del 2017 per fer tocaments i introduir dits als genitals de les dones sense el seu consentiment

L'osteòpata santcugatenc, acusat d'abusar sexualment de 23 dones entre el 2013 i el 2016, ha estat jutjat en l'Audiència de Barcelona, el dimarts 2 de maig. Durant el judici, la fiscalia ha demanat 111 anys de presó per fer tocaments i introduir dits als genitals de les dones sense el seu consentiment ni tenir relació amb el tractament.

Els Mossos d'Esquadra van detenir aquest santcugatenc el gener del 2017, després de la denúncia de 5 dones, tot i que actualment ha sortit a la llum que va abusar de 23 víctimes. En aquells moments, els investigadors es van posar en contacte amb experts del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya per tal d'assegurar-se que el tractament que estava realitzant el detingut i que les dones van denunciar era correcte o no.

Segons la fiscalia, l'acusat, un reconegut diplomat en fisioteràpia i amb un màster, hauria comès els abusos des del 2013 fins al novembre del 2016 al seu domicili, en un local de Sant Cugat del Vallès i a la clínica Néixer a Casa (NAC) de Barcelona. És per això, que la fiscalia li demana 111 anys de presó i d'inhabilitació i 255.000 euros d'indemnització a les víctimes per un delicte continuat d'abús amb penetració, vuit delictes d'abús amb penetració, 12 delictes d'abús, i dos d'abús continuat. També li demana llibertat vigilada i la prohibició d'acostar-se o comunicar-se amb les víctimes.

Per la seva banda, l'acusat ha admès que sempre va actuar seguint la 'lex artis' i per beneficiar les seves pacients, sense cap ànim libidinós, tot i que ha lamentat que en algun moment no hagués "sabut fer-ho millor". Així i tot, ha assegurat que tots els tractaments i tocaments que feia tenien només finalitat terapèutica.

En acabar la primera sessió, les advocades de les víctimes, Laia Serra i Júlia Humet, han remarcat que l'home es va aprofitar del seu prestigi, ja que era un dels més reconeguts de Barcelona, per abusar de les dones, que els costava reconèixer els abusos i admetre'ls. El judici durarà fins a la setmana vinent, però les declaracions de les víctimes i altres proves es faran a porta tancada a petició de les acusacions.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem