La Floresta acomiada la Festa Major amb èxit participatiu

Els florestans han vibrat amb les 30 activitats dels dos caps de setmana de la Festa Major 2023

La Floresta s'acomiada de la seva Festa Major 2023 després de dos caps de setmana omplerts amb una 30a d'activitats entre les quals han destacat actes musicals, gastronòmics i esportius. Pel Senglar Cultural el transcurs de la Festa Major ha estat molt positiu, destacant "l'èxit d'assistència a la majoria d'actes i sense incidents greus", com ha valorat la membre de l'entitat, Carola Alegre. Tot i les altes temperatures dels dos caps de setmana s'ha pogut gaudir dels 7 dies al complert, de fet, el cerca-tasques va arribar a un nou rècord de participació de més de 400 persones, "moltes eren de fora de La Floresta i el boca orella els va portar a les festes del barri". La tradicional Trobada de Paelleres i Paellers també va ser multitudinària, comptant amb més de 300 persones i a les Olimpiades Bandarres van participar 11 colles de 10 persones.

Algunes activitats s'han vist afectades per les restriccions de la sequera i amb l'obligació de prescindir de l'aigua; la pilona de les Olimpiades Bandarres, les activitats aquàtiques de les Cucanyes i la guerra d'aigua amb què finalitzava la trobada paellera no s'han pogut realitzar. Activitats d'altres anys com el canó d'espuma o castells aquàtics tampoc han pogut formar part del programa a causa de les restriccions. De fet, el Xiqui Flores Fest, activitat que debutava a aquesta Festa Major, es va idear en un principi amb activitats protagonitzades per l'aigua i en entrar en rigor les restriccions es va haver de transformar. Tot i això, "ens hem adaptat i no ha tingut gaire afectació, ja que hem trobat bones alternatives" assegura Alegre.

Ball de la Cucafera. FOTO: Bernat Millet.

Els florestans han gaudit de la celebració del seu barri, un cop el pregoner Juan Merino hagués donat el tret de sortida reivindicant unes millores dels serveis sanitaris, la necessitat de reforçar les infraestructures i una governança per La Floresta, el divendres 14 de juliol.

Als tres primers dies de festa grossa, els florestans es van engrescar amb activitats per a tots els públics, entre les quals van destacar les Olimpíades Bandarres, l'Espectacle de Circ de l'Escola Aire o el Torneig 3x3 de futbol sala de l'Olimpyc La Floresta. 

La Festa Major s'ha acomiadat aquest cap de setmana, del dijous 20 al diumenge 23 de juliol, amb activitats com la 2a Patxanga internacional de futbol femení, el cerca-tasques o la XXIX Trobada de Paelleres i Paellers. Finalment, la cloenda de la festa grossa ha estat el concert de Monk i havaneres amb Els Cremats on els florestans han dit adeu amb rom cremat a la festa del barri fins a l'any vinent. 

Com a novetat, Senglar Cultural portarà una nova festa a La Floresta per celebrar el 10è aniversari de l'entitat, sense concretar la data o el format asseguren que la festa serà "grossa i innovadora".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem