FOTOS I VÍDEO: Sant Cugat es tenyeix de lila per reivindicar el feminisme

Durant el Dia de la Dona Treballadora, s'ha celebrat una manifestació que ha posat l'accent en la pressió estètica i les dones treballadores de la llar i les cures

Uns 300 santcugatencs, principalment dones, han pres els carrers de Sant Cugat per demanar una societat més igualitària durant el Dia Internacional de la Dona Treballadora, que s'ha celebrat el dimarts 8 de març. Així doncs, ni la pluja ha pogut evitar una reivindicació que any rere any s'enforteix amb l'objectiu d'acabar amb les actituds masclistes i posar en alça el feminisme.

Sant Cugat celebra el Dia de la Dona Treballadora. FOTO: Bernat Millet


La manifestació, convocada pel Comitè 8M Sant Cugat, ha arrencat a la plaça de Lluís Millet, en la qual s'ha llegit un manifest a favor de les 7 santcugatenques acusades de tallar les vies dels trens el 2018. "No oblidem aquella acció perquè no hem oblidat els motius que ens van empènyer a fer-ho. Recordem cadascun del 8 Mil Motius que ens porten a ser feministes, a ser anticapitalistes, a no oblidar totes les dones treballadores que van lluitar abans que nosaltres i van fer possible que estiguem avui aquí. Les feministes continuaran als carrers malgrat la repressió, perquè no tenim una altra opció, perquè la solidaritat ens omple d'esperança i perquè seguim tenint 8 Mil Motius per seguir lluitant". Abans d'iniciar la manifestació, però, s'ha atacat l'edifici dels FGC amb pintura i ous.

Amb això, els participants han recorregut el carrer de Valldoreix, el carrer de Santa Maria i el carrer de Santiago Russinyol fins a arribar a la plaça d'Octavià amb proclames com "Si ens toquen a una, toquen a totes" o "No estem totes, falten les mortes". A més, durant la caminada, des del Comitè 8M Sant Cugat s'han enganxat cartells en els centres d'estètica per rebutjar "la pressió estètica que rebem cada dia i que ens fa mal.

Durant la manifestació també s'ha volgut destacar que el col·lectiu de treballadores de la llar i de cures és majoritàriament femení (un 95%), i un dels més afectats per la precarietat i la pobresa. És per això, que s'han posat àudios de "testimonis invisibles", aquelles treballadores "sota el llindar de la pobresa i un dels col·lectius més perjudicats en el mercat laboral".

Sant Cugat celebra el Dia de la Dona Treballadora. FOTO: Bernat Millet

Sant Cugat celebra el Dia de la Dona Treballadora. FOTO: Bernat Millet


La reivindicació ha acabat amb una performance a la plaça d'Octavià, en la qual s'ha reivindicat per una societat feminista i paritària i en la qual, les participants, han volgut deixar un missatge clar: "feminisme ara i sempre". Amb tot, el municipi s'ha tenyit de lila, i és que la ciutat ha despertat amb una acció feminista al Monestir de Sant Cugat, mentre que l'Ajuntament ha celebrat un acte institucional amb la mirada en la justícia social.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem