Les franges horàries per sortir a fer activitats es podrien eliminar a Valldoreix

Nuclis com Bellaterra ja no tenen franges horàries per sortir a fer esport o passejar

El govern espanyol eliminarà les franges horàries per determinades activitats en nuclis de població de menys de 10.000 habitants. Així ho va anunciar el president Pedro Sánchez durant la reunió amb els presidents autonòmics aquest diumenge, 17 de maig. Els habitants d'aquestes poblacions podran sortir a fer esport o passejar a qualsevol moment entre les 6 h i les 23h.

La mesura, que s'ha de definir durant aquesta setmana, podria beneficiar Valldoreix. Com a EMD, Valldoreix és un nucli de població diferenciat de Sant Cugat. Fins ara, els nuclis de menys de 5.000 habitants ja no tenien franja i, per exemple, a Bellaterra es podia sortir a qualsevol hora del dia. Bellaterra també és una EMD.

Tot i això, el govern espanyol ha d'acabar de definir la mesura i no serà fins que es publiqui al BOE quan quedarà clar si els valldoreixencs i valldoreixenques ja no es veuran afectats per les franges horàries. Actualment, la directriu del BOE estableix que han de ser "núcleos de poblaciones separadas" i caldrà veure si s'estableix una distància mínima perquè en una EMD es puguin flexibilitzar les franges.

 

Però la menció a "núcleos de poblaciones separadas" no fa referència a cap distància i el Reial Decret que regula les administracions menors als ajuntaments fa servir aquesta definició per parlar de les entitats menors com són els EMD, sense establir tampoc cap separació amb altres nuclis. És a dir, segons la legislació, Valldoreix és un nucli de població separat. Sigui com sigui, caldrà veure com s'acaba materialitzant en el BOE i quins territoris afectaria.

Per ara, la interpretació que fa l'EMD de Valldoreix és que les franges seguirien vigents perquè la vila es troba enganxada a Sant Cugat, tot i que també esperen si quan la mesura s'aprovi, hi ha més concreció.

Més info: Que es podrà fer i en quina franja es podrà sortir a passejar i fer esport

 

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat

Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.

Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.

  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Sant Cugat i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 850 388 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic
  • També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat.
  • I cada divendres als carrers de Sant Cugat en format paper
 
 
Comentaris

Destaquem