Promouen la carn de senglar a la cuina per reduir la seva població

Canelons de senglar gratinats o carpacció de senglar són algunes de les propostes

La proliferació del senglar a Catalunya dibuixa, des de fa anys, una problemàtica que ha desembocat en sobrepoblació. A tocar de Sant Cugat, a Collserola, és un dels espais on més ha augmentat la seva presència. Per intentar minimitzar la pressió sobre el territori, la Generalitat aposta per la incorporació de la carn de senglar a la dieta i normalitzar-ne el consum.

Tradicionalment, la carn de senglar ha sigut força consumida a Catalunya però en els últims anys el seu consum ha caigut dràsticament.  La directora general de Gestió del Medi, Montse Barniol, ha assenyalat que una de les preocupacions més esteses entre els consumidors és la seguretat alimentària. És per això que la Generalitat treballa en un decret de comercialització de carn de caça que podria entrar en vigor en sis o vuit mesos.

Civet de senglar amb xocolata, pomes farcides, fricandó de senglar amb moixernons, canelons de senglar gratinats, trinxat de senglar, escudella de senglar, senglar amb mongetes del ganxet o, fins i tot, un carpaccio. Aquests són només alguns dels exemples que proposa la guia 'La cuina del Senglar a Catalunya' que han elaborat la Fundació Alícia amb el suport de la Fundació Catalunya La Pedrera.

"Hem de recuperar que la demanda sigui aquí, com feien els nostres avis, i consumir senglar com un producte de proximitat dels nostres boscos", ha destacat Montse Barniol. Segons expliquen des de la Generalitat, cal posar en valor la carn de senglar perquè és una de les més completes: té poc greix, ferro i vitamines del grup B, "però el que més interessa del senglar és que la majoria de greixos que conté són àcids grossos oleics de bona qualitat".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem