Gassiot: "Espero que el fet que hi hagi dones presidentes es normalitzi"

La santcugatenca, Anna Gassiot, ha estat escollida com la primera presidenta del Consell d’Estudiants de la Universitat Ramon Llull

La santcugatenca Anna Gassiot, estudiant de la Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport Blanquerna-URL, és la quarta persona i la primera dona en ocupar la presidència del Consell d'Estudiants de la Universitat Ramon Llull.

Que t’ha portat ha presentar-te al càrrec?

Des de primer de carrera vaig entrar al Consell, impulsada per companys que ja estaven dins, i vaig veure tot el que es podria moure arran de la participació d’estudiants de tota la Ramon Llull i fora de la meva universitat. Tots aquests anys, he anat aprenent i coneixent l’equip de representants. La Ramon Llull m’ha donat tot el que necessitava aquests anys, així que volia entregar-me a un nivell de molta més implicació i molt més compromís.

És la primera vegada que estàs dins un càrrec d’aquestes característiques?

Sí, en l’ambit universitari, des que estic a primer no havia fet res així.  Però, a primària i a l’institut ja m’agradava i sí que havia fet de delegada. El primer que recordo és que a primària, un grup de noies que ens agradava el futbol, vam aconseguir fent una campanya que ens deixessin la pista de futbol uns dies a la setmana.

Com et sents en ser la primera dona que agafa aquest càrrec?

M’alegra que d’alguna manera hàgim arribat fins aquí, però d’altra banda, també m’alegra que no sigui sorprenent. Simplement, espero que aquest fet( de que hi hagi una dona presidenta) es normalitzi.

Quins objectius tens com a presidenta del Consell d’Estudiants de la Universitat Ramon Llull?

Tenim previst fer la desena edició dels Premis Art i promoure la comunicació entre facultats. La Universitat Ramon Llull és una universitat federada i, en el conjunt de tota la universitat no es promou molt. El Consell d’Estudiants funciona per comissions. Tots tenim present una línia d’acció i unes maneres de fer les coses. Com a presidenta, no portaré el Consell d’Estudiants cap a cap banda perquè tot el que es decideix, es decideix entre tots.

Qui forma el Consell d’Estudiants de la Universitat Ramon Llull?

El formen tant alumnes de grau com de postgraus. A finals d’aquest mes farem la pròxima reunió i, a partir d’allà, es decidiran les comissions i com els respectius membres les dirigiran.

Què esperes com a presidenta del màxim òrgan que representa i dóna veu als estudiants?

M'agradaria que els alumnes s'animessin en la participació estudiantil, a través de ser representants o delegats, com a través de mantenir-se actius. Hi ha alumnes amb moltes idees i moltes inquietuds. El més important és que això arribi als altres òrgans de la facultat i també de les universitats. Realment, es poden fer molts canvis, simplement amb ganes i energia es pot aconseguir molt.

 
Comentaris

Destaquem