La Generalitat decreta confinament nocturn a Sant Cugat

Hi haurà toc de queda (d'1 h a 6 h) a Sant Cugat i de 157 municipis catalans més, si així ho corrobora el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC)

La Generalitat de Catalunya ha comunicat la tarda del dimecres, 14 de juliol, que decreta el toc de queda a Sant Cugat, així com a 157 més de municipis de Catalunya -els de més de 5.000 habitants que superen els 400 casos per cada 100.000 habitants en els últims 7 dies.

El confinament nocturn, però, no serà tant restrictiu com el que va haver-hi en el país des del novembre de 2020 fins al mes de maig -de 22 h a 6 h. L'actual, que el Govern vol que sigui vàlid a partir de dissabte, tot i que cal que el corrobori el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), serà d'1 h a 6 h i tindrà una vigència de 15 dies, que es podran prorrogar a 7 dies més. "La situació és crítica. Ho fem per responsabilitat", ha assenyalat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, en roda de premsa. "És una mesura necessària per intentar frenar l'augment de la Covid-19", ha dit.

Cal destacar que el dilluns 12 de juliol la Generalitat ja va anunciar noves restriccions per fer front a l'augment de casos de la Covid-19 i l'empitjorament dels indicadors de la pandèmia. Així, els horaris de la restauració i les de qualsevol activitat han de finalitzar com a màxim a les 00.30 h, i les reunions socials es limiten a 10 persones, a excepció de les bombolles de convivència. "Totes les mesures ens poden ajudar a mantenir la pandèmia sota control", ha argumentat el president de la Generalitat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem