Gilgal Solidari es reivindica al pregó de la Festa Major de Monestir-Sant Francesc

La cercavila i Gilgal Solidari han iniciat la Festa Major del barri que s'allargarà tot el cap de setmana

Cercavila de Festa Major. FOTO: Bernat Millet.

Aquest divendres 6 d'octubre ha arrencat la Festa Major del barri Monestir-Sant Francesc amb una batucada que ha fet ressonar una avinguda Cerdanyola plena de famílies que han seguit el ritme de la música. La cercavila ha portat a la gent del barri fins als Jardins del Vallès on ha tingut lloc el pregó amb Gilgal Solidari. Diferents dones de l'entitat han volgut donar veu al potencial que té el barri, però també a aquelles mancances presents encara per solucionar. A continuació, els infants del barri que participen en el Casal d'estiu de Gilgal Solidari han representat la seva obra de teatre Mou-te compartint.

Estima a la diversitat del barri del Monestir Sant Francesc

Rebeca Galan, directora de Gilgal Solidari, acompanyada de quatre dones, membres de l'entitat, han volgut començar el pregó transmetent què es Gilgal Solidari, definint-ho com aquella abraçada per aquell que se sent sol i aquella esperança per a qui li manquen els recursos. Remarcant així, l'ajuda que ofereixen a totes les persones, siguin infants, adolescents, adults o ancians. El pregó ha consistit en l'anunciació de les diverses virtuts que té el barri, pregonades per Rebeca Galan, contrastades amb les mancances que hi continuen havent, replicades per les altres membres.

El reivindicatiu pregó ha fet una crida a l'estima del barri per la seva comunitat educativa, però ha reclamat la falta de recursos pedagògics presents. També s'ha donat veu als comerços, qui segueixen dia a dia mantenint el cor del barri, però que segueixen en lluita per mantenir-se en els moments complicats. S'ha fet un crit a l'estima per la diversitat cultural que hi ha, però també a la falta de propostes més properes i consensuades per l'Ajuntament. Perquè des de Gilgal Solidari volen continuar donant visibilització a la diversitat de creences i religió.

Finalment, han volgut reivindicar i fer visible la passió i l'altruisme del barri pels seus actes socials i l'empenta que necessiten per seguir al peu del canó, amb el treball comunitari diari. Reafirmant-se així, en el potencial que té el barri i l'estima per ell, de Gigal Solidari.

Després, l'alcalde, Josep Maria Vallès, ha donat l'enhorabona a la tasca de Gilgal Solidari per la seva tasca, "és una entitat molt necessària a Sant Cugat". D'altra banda, ha assegurat que ja s'ha reunit per buscar solucions a les diferents mancances del barri com la plaça del Coll, entre d'altres, insistint en el suport de l'Ajuntament per posar solució a tot allò que calgui. A més, ha volgut expressar l'arrel que té amb el barri explicant que és el lloc on viuen els seus pares, "que sapigueu que cada dissabte a les 9 del matí, jo esmorzo aquí".

Seguidament, ha començat l'obra de teatre Mou-te compartint a càrrec dels infants de Gilgal Solidari.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem