Gimbernat homenatja al seu fundador, Josep Maria Sala: "Un creador"

El fundador de les Escoles Universitàries Gimbernat moria el desembre del 2018 i l'ens li ha realitzat un homenatge

Les Escoles Universitàries Gimbernat, amb seu a Sant Cugat, han organitzat un acte d'homenatge al seu fundador, el Doctor Josep Maria Sala Xampeny (Creu de Sant Jordi 2014), mort el desembre del 2018: "Els que hem tingut el plaer de conèixer-lo sabem que era una persona profundament activa, creadora. Parlar de Josep Maria Sala és parlar de l'ànima mater del que avui dia són les Gimbernat", ha dit la Doctora Margarita Arboix, rectora de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Més info: Mor el president de les Escoles Universitàries Gimbernat de Sant Cugat

Pioner en el món de la fisioteràpia

El Dr. Sala va ser pioner en el món de la fisioteràpia, i va inaugurar la primera escola de fisioteràpia l'any 1985. Josep Sánchez, director de l'Escola Universitària de Fisioteràpia Gimbernat de Sant Cugat, ha lloat la figura de Sala i la seva relació amb la institució: "Va ser l'home adequat en el moment oportú", ha afirmat, afegint que "era una persona humanista, ben formada". A més, Sánchez també ha destacat les seves "virtuts de lideratge".

"Va ser l'home adequat en el moment oportú"

 

Un acte d'homenatge que ha comptat amb la presència de la regidora d'Universitats de l'Ajuntament de Sant Cugat, Pilar Gorina, qui ha destacat que Sala era "una home cult, generòs i de gran carisme", afirmant que per aquests trets dona nom al treball al millor treball de fi de grau de Gimbernat, des d'aquest curs 2019 - 2020: "Té un doble objectiu: reconèixer la investigació dels alumnes, i potenciar l'ànim investigador", ha explicat Montserrat Antonín, directora de l'Escola Universitària d'Infermeria Gimbernat.

El premi constarà en una beca dotada amb un màxim de 6.000 euros per a estudis de Doctorat o Màster.

Gimbernat, "un sòmni" del Dr. Sala

El Dr. Emilio Luque, vicepresident de la fundació de les Escoles Universitàries Gimbernat, ha fet un repàs a la trajectòria del Dr. Sala, explicant que la creació de les Escoles Universitàries Gimbernat van ser "el seu somni", ja que volia fer "la seva aportació en l'àmbit de la salut".

Així, Luque ha recordat que l'any 85, Sala va decidir complementar els estudis de la salut amb la informàtica: "Vist avui té la seva lògica, però en aquella època era quelcom que no es comprenia. Va ser una premonició de com anirien les coses anys després". En aquest moment va néixer l'escola Tomàs Cerdà, i l'any 1993 els estudis es traslladen al campus de Sant Cugat.

 

Relació amb Cantàbria

"Era una d'aquelles persones que t'impressiona"

L'homenatjat va implementar també escoles a Cantàbria. Per això, el rector de la Universitat de Cantàbria, Ángel Pazos, també ha volgut recordar la seva figura: "L'he tractat poc temps, però de vegades fa falta poc temps per valorar una persona especial, i el Dr. Sala ho era. Era una d'aquelles persones que t'impressiona, per la seva passió per tants àmbits: la salut, l'educació els viatges, etc.", ha assegurat, definint-lo com a una persona que "va anar més enllà".

De fet, el doctor va ser reconegut amb el títol de fill adoptiu de la ciutat de Torrelavega, per la seva implicació amb l'educació a la ciutat: "La seva contribució a la Universitat de Cantàbria va ser molt important", ha dit Pazos.

 
Comentaris

Destaquem