Grup de Dones de les Planes: "Tenim inseguretat per l'enllumenat i la vigilància"

El Grup de Dones de les Planes, creat ara fa 20 anys, va ser el primer grup de dones registrat legalment a Sant Cugat

Fa 20 anys que es va crear el Grup de Dones, amb quin objectiu? 
Va néixer per tenir un punt de trobada de les dones del barri. Perquè no hi havia un lloc on les dones es poguessin reunir. Així les dones podien compartir i parlar una mica dels seus temes. 

Com valoreu aquests 20 anys? 
Pensem que hem complert l'objectiu. Potser pensàvem que vindrien més dones. 

Us agradaria arribar a més gent? 
I tant! Naturalment, podria venir molta més gent. El que passa és que hem passat èpoques de tots colors al grup. Quan es va crear el grup, al principi, va córrer una falsa història que deia que només ens reuníem per xafardejar. Sempre estem lluitant en contra d'això. Cada vegada, per això, ens anem ajuntant més i anem fent més coses dins i fora del barri. El Grup de Dones és una entitat més al barri. Però sempre hi ha hagut aquesta història... 

I quines activitats fan?

Ens trobem dimarts i divendres entre les 18.00h de la tarda i les 21.00 h al Casal del barri. I sí, en veritat, xafardegem, riem, xerrem, però quan s'ha de plorar per solucionar el problema que té alguna, plorem totes i allà estem. I ens hem fet farts de plorar eh. Hem passat malalties, i de tot. També fem manualitats, costura, xerrades informatives... 

Són com una família?
Sí. En certa manera sí. Hem fet una pinya.

Com valoren l'estat del barri? 
Tenim inseguretat en l'enllumenat i en vigilància. Falta llum i el carrer està molt buit. No veus un policia a no ser que hagi passat alguna cosa. 

Ho han demanat això?
Sí, però ens diuen que ja hi ha més policia. Però potser això és al matí. A les 19.00 o a les 21.00, quan sortim del centre cívic és quan necessitaríem que la plaça estès més il·luminada i que, potser, veiessis passar el cotxe de la Policia Local. 

Objectius de futur? 
Qui vingui més gent. Volem ser una referència cap a la dona. Que sapiguem que hi ha aquest grup per comptar-hi i per compartir els problemes. Ens ajudem molt entre totes. Potser no solucionem els problemes, però ens donem molt suport.

 
Comentaris

Destaquem