La història de les Planes arriba amb una exposició a Mira-sol

La Sala Parèntesi acull la mostra 'Vivències' que recull testimonis de l'evolució del barri santcugatenc

La història del barri de les Planes es pot conèixer ara mitjançant una exposició que des del passat 1 d'octubre es pot veure al Casal de Mira-sol. Així, fins al 15 de novembre, la Sala Parèntesi acull l'exposició "Vivències", que porta per subtítol "La història del passat, present i futur de la gent que construeix un barri de muntanya", i que recull l'evolució d'aquest barri a través dels veïns i veïnes del barri. "L'objectiu és donar una idea d'un barri de Sant Cugat, amb unes característiques pròpies, i que pensem que és un desconegut, com a barri; per a la majoria de santcugatencs", tal com expliquen des de l'organització.

 

El projecte

Un projecte, el de "Vivències", impulsat per l'Espai ECO de les Planes, amb la col·laboració de l'Escola d'Art i Disseny de Sant Cugat, la Comissió de festes de les Planes, Miss Loopita i l'Ajuntament, que ha volgut donar vida a les històries de les persones del barri, des dels seus orígens fins a l'actualitat.

 

El contingut

L'exposició completa consta de dues parts. La primera, la formen 24 fotografies de les persones protagonistes, en blanc i negre, que representen els anys 50-60, moment en el qual va néixer el barri. Unes fotografies emmarcades amb marcs de fusta reciclada, fent un símil a l'època que reflecteixen.

La segona part és un audiovisual amb entrevistes als protagonistes, qui expliquen la seva experiència de viure a les Planes. Des de com van construir les seves llars, fins a la construcció del barri en el seu conjunt. A la mostra que es pot veure ara a Mira-sol no es poden mostrar totes les fotografies, i tampoc l'audiovisual, per la manca d'espai, però sí que es pot un recorregut per la història del barri amb una part d'aquest projecte.

 
Comentaris

Destaquem