contingut promocionat

 

 

Logo HUGC

 

L'HUGC, primer hospital d'Espanya en fer assajos del Parkinson en fase I

L'Hospital Universitari General de Catalunya tindrà una nova línia d'investigació per evitar la formació i el progrés de la malaltia del Parkinson

L'Hospital Universitari General de Catalunya (HUGC) és el primer centre d'Espanya que ha sigut activat per a un nou assaig de fase l en Parkinson REASON, on el que es pretén és la cerca de la curació de la malaltia. L'experiment, que es va iniciar als EUA, consisteix en l'administració mitjançant la injecció per via intratecal -espai ple de líquid entre les capes primes dels teixits que cobreixen el cervell i la medul·la espinal- d'una dosi d'oligonucleòtid antisentit, que evita el senyal que activa un gen anomenat LRRK2, conegut com "la mutació basca"Parkina 8, amb la idea d'inhibir la formació de la proteïna alfa-sinucleína.

La malaltia del Parkinson, un trastorn neurodegeneratiu de causa desconeguda, produeix una tremolor en repòs, lentitud de moviments i rigidesa, s'origina per un dèficit de dopamina en els ganglis basals i es caracteritza per la presència d'aquesta proteïna anòmala, l'alfa-sinucleína. L'objectiu principal d'aquest estudi és avaluar la seguretat i la tolerabilitat de dosis úniques i múltiples de BIIB094 en participants amb Parkinson i també per avaluar el perfil farmacocinétic (PK) de BIIB094. L'estudi està obert per a pacients amb Parkinson amb presència verificada o absència de mutacions en el gen de la quinasa 2 repetida, rica en leucina (LRRK2), però també per a pacients sense cap mutació genètica verificada relacionada amb la malaltia, ja que postula que aquest gen també estarà en els pacients amb Parkinson i en els mutants de LRRK2. Amb aquests últims pacients s'evitaria la progressió de la malaltia i per altra banda es podria evitar.

Modificar l'evolució del Parkinson

El director d'investigació de l'HUGC i responsable de la Unitat d'Investigació Clínica (UDIC), Ernest Balaguer, expressa que es tracta d'un "experiment brillant per intentar modificar l'evolució natural del Parkinson, tant per pacients en mutació basca com per als que no la tenen per evitar així la progressió de la malaltia". L'Hospital Universitari General de Catalunya es desenvolupen diverses línies d'investigació a través de la UDIC. I els últims 7 medicaments anti-Parkinson que han sortit al mercat d'Espanya, tots han sigut avaluats en l'Hospital General, per la gran experiència en fàrmacs.

Més sobre l'Hospital Universitari General de Catalunya

Quirónsalud, el grup hospitalari que porta l'Hospital Universitari General de Catalunya, i altres centres d'alt prestigi com el Centre Mèdic Teknon, l'Hospital Universitari Dexeus entre d'altres, treballa per fer una forta promoció de formació de la docència,  i la investigació tècnica-científica. Tenen una xarxa de treball consolidada i separada en diverses unitats per garantir la viabilitat de les investigacions. Actualment, Quirónsalud té obertes 1.600 projectes d'investigacions en Espanya, sent pioners en oncologia, ginecologia, cardiologia, endocrinologia i neurologia. 

 

 
Comentaris

Destaquem