contingut promocionat
Maika Carrasco - Psicología en traumes

Identifica si estàs vivint una relació tòxica

El més important és ser capaços de detectar aquesta dificultat per establir relacions sanes

Probablement, tots coneixem el gran patiment que una relació patològica o tòxica pot causar. Quan podem dir que una relació és patològica? Quan tenim dificultats per establir límits, quan sentim la necessitat de controlar l’altre, quan no som capaços d’estar sense ni a prop d’ell o ella, quan adoptem una postura de submissió, de dominància o d’evitació, quan sentim que les nostres necessitats no estan sent satisfetes, sobretot, quan les relacions deixen de ser gratificants i ens generen frustració i decepció i, el més important, quan ja no som feliços amb la parella.

Freqüentment, les persones que estableixen aquests tipus de vincle patològic no saben tenir relacions de parella horitzontals, intentant sempre transformar-les en verticals, això vol dir no poder acceptar la llibertat ni la imperfecció d’una relació natural entre dues persones adultes, sinó necessitar una relació d’amor incondicional perfecte, on un depengui totalment de l’altre.

Generalment, aquestes persones acaben sentint-se decebudes quan senten que la relació no és com esperaven i culpen l’altre, sense adonar-se que és aquesta actitud seva la que està relacionada amb el fracàs. El més important és ser capaços de detectar aquesta dificultat per establir relacions sanes i treballar els nostres patrons de relació afectius.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem