Imatges històriques i llegenda de Sant Medir

Us expliquem la llegenda del copatró de Sant Cugat i fem un repàs a la història de l'aplec amb imatges antigues

Sant Cugat celebrarà una nova edició de Sant Medir aquest dimarts 3 de març. Com marca la tradició, els actes es repartiran entre la plaça d'Octavià, la de Barcelona i el camp del miracle, l'espai situat al costat de l'ermita de Sant Medir. L'Entitat Sardanista de Sant Cugat serà l'encarregada d'abanderar la comitiva.

El TOT mostra una serie de fotografies d'arxiu de diferents aplecs de Sant Medir, des de mitjan segle XX fins a l'actualitat.

La llegenda
El Camp del Miracle vosaltres ja sabeu que va ser on es va produir la trobada de Sant Medir amb el bisbe Sever. El bisbe Sever sortia de Barcelona perquè els romans l’estaven perseguint, això era al voltant del segle IV, el perseguien i ell volia escapolir-se i volia anar al castell de Sant Cugat, sabent que era dels romans, precisament. La cosa és que quan va arribar a Sant Medir, passant pel camí d’anar de Barcelona a Sant Cugat, va veure un pagès, en Medir, que estava sembrant faves i li va preguntar si anava bé per arribar a Sant Cugat. Medir el va advertir que corria molt perill perquè allà també hi havia els romans. Bé, l’assumpte és que quan va arribar a Sant Cugat, el van agafar presoner. Els soldats romans quan van passar per Sant Medir, van preguntar a en Medir si havia passat per allà el bisbe Sever i ell va dir que sí, que havia passat per allà feia un parell d’hores o així, diu “quan jo estava sembrant les faves”, aleshores aparegué el miracle que les faves havien nascut, crescut i florit. Els soldats es pensaren que es burlava d’ells i aleshores van agafar Medir i també se’l van emportar cap a Sant Cugat i allà els van martiritzar a tots dos, i això en breus paraules és el martiri de Sant Sever i Sant Medir de la història.
 

 
Comentaris

Destaquem