Els infants i joves de Sant Cugat decideixen 200 mil euros del pressupost

L'Ajuntament vol potenciar la participació de la població més jove i deixa en les seves mans decidir com s'invertiran 200.000 € del pressupost

Els infants i joves de Sant Cugat són els encarregats de decidir com s'invertiran 200.000 € del pressupost municipal d'aquest any. Des de l'Ajuntament, és la primera vegada que s'inicia un procés de Pressupostos Participatius dedicat a la població de 10 a 18 anys, a més dels diners que ja han pogut decidir cada un dels barris. Tot i això, enguany encara no hi ha pressupost pel 2023. 

La iniciativa forma part de la quarta edició dels Pressupostos Participatius i, d’aquesta manera, l’Ajuntament vol potenciar la participació de la població més jove del municipi i convidar-los a decidir com volen que sigui la seva ciutat. En total, entre els Pressupostos Participatius de Barri i els d’Infants i Joves, la ciutadania de Sant Cugat haurà decidit el futur d’1,5 M€.

Hi ha 12 propostes distribuïdes en dues llistes: propostes fetes pels infants i propostes fetes pels joves. Cada persona pot votar un màxim de 4 propostes: dues de cada llista. Es tindran en compte les dues propostes més votades de cada llista.

Algunes de les propostes per infants son instal·lar fonts d'aigua als carrers i als espais de joc, construir un laberint amb vegetació per poder jugar o Instal·lar lavabos públics a un parc on vagin els infants i, per joves, algunes de les opcions son cistelles de bàsquet i porteries de futbol als parcs, instal·lar zones d'estada als parcs per seure en grup o millorar els semàfors amb botons de pas més visibles i icones inclusives.

Com es pot votar?

Podran votar els infants i joves dels 10 als 18 anys i, des d'aquest dilluns 23 de gener, fins al 13 de febrer, estaran obertes les votacions tant per Internet, al portal decidim.santcugat.cat, com en paper, omplint la butlleta que els infants i joves rebran per carta a casa seva i dipositant-la a les urnes que trobaran en els següents equipaments:

  • Biblioteca central Gabriel Ferrater
  • Biblioteca de Mira-sol Marta Pessarrodona
  • Biblioteca de Volpelleres Miquel Batllori
  • Oficina d’Atenció Ciutadana de Mira-sol (Casal Mira-sol)
  • Oficina d’Atenció Ciutadana de la Floresta (Centre Sociosanitari)
  • Oficina d’Atenció Ciutadana de les Planes (Casal les Planes)
  • Vestíbul de l’Ajuntament de Sant Cugat
  • Casa de Cultura
  • Casal Torreblanca

Consells d’Infants i de Joves

La població més jove de Sant Cugat ja té dos òrgans participatius que els representen i que han servit de vinculació pels Pressupostos Participatius per a Infants i Joves: el Consell d’Infants i el Consell de Joves.

Els representants d’aquests consells han estat treballant en aquests últims mesos per informar del procés participatiu, recollir propostes i fer una priorització dels projectes que es portaven a votació. En el procés també s’han implicat els centres educatius de primària i secundària del municipi que han informat de la iniciativa i animat a l’alumnat a participar.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem