El Gall pren el poder a l'alcalde i dona el tret de sortida al Carnaval 2024

El Ball dels Estirats i la presa de poder del Gall donen la benvinguda a la festa de disfresses més gran de l'any a Sant Cugat

Ja és Carnaval a Sant Cugat del Vallès. Ho és des de la tarda d'aquest dijous, Dijous Gras, dia 8 de febrer, quan el Gall ha tornat a baixar del cimbori per prendre el poder de la ciutat i declarar així que, mentre ell regni a la ciutat, la gresca i la disbauxa imperen a Sant Cugat.

1. Baixada del Gall. Foto: Ajuntament

La festa ha començat amb la ja tradicional presentació del programa de Carnaval a la plaça de Sant Pere. Els ciutadans han fet espai per rebre els balladors estirats, una representació dels valors conservadors de la quotidianitat. Màscares, galanteria, sofisticació; interromputs per l’empoderament del poble, que té ganes de reivindicació i xivarri. Així doncs, fent soroll, els santcugatencs han baixat pel carrer Major fins a la plaça d'Octavià, on han rebut al més descarat de tots: el Gall del Carnaval.

Allà, el Gall ha despertat i ha baixat del cimbori, fent una crida a acompanyar-lo fins a l'Ajuntament per treure-li el poder a l'alcalde. La plaça estava arreplegada de gent que l'esperava, i una vegada ja estava fora, han fet camí cap a la plaça de la Vila.

Baixada del Gall. Foto: Ajuntament.

Baixada del Gall. Foto: Ajuntament.

Un cop a l'Ajuntament, el Gall ha sortit al balcó, demanant per Josep Maria Vallès, l'alcalde de la ciutat,  qui ha remarcat que les obres del Teatre de La Unió finalitzaran aquest 2024: "No patiu que l'any que ve allà podrem fer ball i xerinola", però el Gall no s'ha conformat amb aquesta solució: "Però de moment tots al carrer, amb sort, el canvi climàtic farà que tinguem calor i tot". Després d'un estira i arronsa l'alcalde ha cedit, i li ha lliurat la vara al Gall.Presa de poder de la ciutat per Carnaval. Foto: Ajuntament.

Un cop el Gall gaudia del poder de la ciutat, ha pronunciat el pregó de Carnaval. Un pregó que ha començat parlant del nou govern: "Que Junts hagi tornat a l'ajuntament és que ha tornat la política de sempre, pujada de sous pel govern i retallades per la resta". El pregó també ha volgut reconèixer al municipi la "fita històrica de ser pioners en tot": "També hem volgut arribar als màxims històrics del preu del lloguer, aquest gall ja està mirant la disponibilitat de campanar a Rubí o Cerdanyola, si continuen pujant els preus, ben aviat em tocarà canviar de campanar".

Més info: Totes les activitats de Carnaval a Sant Cugat

Referències també al Carnaval, la Comissió organitzadora, i el Ball de Gitanes, així com a la disbauxa que es viu als carrers aquests dies. I així ha fet una crida a "rebentar-ho tot", declarant inaugurat el Carnaval 2024.

Divendres, més gresca amb el cercatasques, i la resta de propostes per als pròxims dies. És Carnaval a Sant Cugat!

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem