Iniciat el pla de neteja de boscos de l'estiu

Endesa està destinant aquest any uns 2,2 milions d'euros dins del Pla anual de la campanya de protecció dels boscos

Com a novetat d'aquest 2017, s'ha implementat l'ús de la tecnologia LIDAR que realitza un escaneig làser FOTO: Cedida Com a novetat d'aquest 2017, s'ha implementat l'ús de la tecnologia LIDAR que realitza un escaneig làser FOTO: Cedida

Les zones dels boscos del Vallès Occidental que passen per sota de les línies elèctriques se sotmetran a un procés de neteja per evitat possibles incendis aquest estiu. Per fer-ho, Endesa està destinant aquest any uns 2,2 milions d'euros dins del Pla anual de la campanya de protecció dels boscos. La campanya consta de tres eixos: la neteja i cura de la massa forestal que creix al voltant de la xarxa elèctrica; la realització de termografies i les revisions exhaustives a peu de línia de totes les instal·lacions. 


A més i com a novetat d'aquest 2017, s'ha implementat l'ús de la tecnologia LIDAR a un terç de la xarxa d'alta tensió de Catalunya, un dispositiu que realitza un escaneig làser per determinar que la distància entre la massa forestal i les infraestructures és la correcta.

Campanya de protecció de boscos

A Catalunya, la inversió anual per netejar i protegir els boscos ha estat de prop de 22,3 milions d'euros FOTO: Cedida

Dels 8.256 quilòmetres de línies elèctriques que Endesa té al Vallès Occidental, un total de 2.999 quilòmetres són aèries i estan subjectes a zones boscoses o amb vegetació. L'orografia dels boscos, com a element viu, que creix i canvia constantment, fa que Endesa destini una inversió singular per protegir els espais forestals, seguint les seves directrius de sostenibilitat i protecció ambiental. 


A Catalunya, la inversió anual per netejar i protegir els boscos ha estat de prop de 22,3 milions d'euros, els quals s'han repartit proporcionalment entre els 52.616 quilòmetres de línies aèries que hi ha distribuïdes pel país, les quals representen el 53,84% del total de xarxa elèctrica, xifrada en 97.721 quilòmetres.
 

 
Comentaris

Destaquem