L'INS Leonardo da Vinci estrena el Punt Lila i Punt Rainbow per fomentar la igualtat

El centre santcugatenc inaugura un espai per combatre el masclisme i la LGTBI-fòbia en el marc del 25N

L'institut Leonardo da Vinci ha donat el tret de sortida al seu Punt Lila i Punt Rainbow, una iniciativa que lluita per la igualtat i el respecte, el divendres 25 de novembre, dia que es commemora el Dia Internacional contra la Violència Masclista. Amb això, l'institut santcugatenc dona el tret de sortida a aquest nou espai amb l'objectiu de combatre la lgtbifòbia i promoure el feminisme.

Durant l'acte d'inauguració, els alumnes impulsors d'aquest projecte han explicat que el Punt Lila i Punt Rainbow esdevé de la necessitat "d'erradicar aquestes actituds profundament arrelades que estableix les normes d'una societat patriarcal". A més, han indicat que la iniciativa busca crear "un espai de sensibilització, que oferirà recursos per combatre l'assetjament en vers les dones, promovent així un ambient més segur".

Entre les accions que es realitzaran en aquests punts destaca la conscienciació de la comunitat educativa, la formació de joves, la inclusió d'espais de reflexió o l'atenció i acompanyament a les persones que es sentin assetjades. "Volem ser un centre inclusiu i segur i que ningú hagi de patir per la seva orientació sexual identitat de gènere" han manifestat els alumnes.

En l'acte d'inauguració del Punt Lila i el Punt Rainbow ha estat present la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge. FOTO: Ajuntament

En l'acte d'inauguració del Punt Lila i el Punt Rainbow ha estat present la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge. FOTO: Ajuntament


Durant l'acte d'inauguració d'aquest Punt Lila i Punt Rainbow ha estat present la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, la qual ha titllat la iniciativa d'espectacular: "Els joves no teniu la culpa d'haver heretat una societat masclista, racista i LGTBI-fòbica, però sí que podeu ser una part activa d'aquesta transformació. No és una utopia ser qui volem ser, així que hem de lluitar per una societat que no se'ns jutgi per la nostra identitat de gènere o la nostra orientació sexual".

Per la seva banda, l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla (ERC Sant Cugat), ha celebrat que el municipi sigui un referent en la creació d'un Punt Lila i un Punt Rainbow i s'ha compromès a continuar treballant per tenir una ciutat més justa: "Hem d'erradicar els comportaments masclistes del dia a dia i és per això que nosaltres invertim recursos per donar la visibilitat necessària per fer suport als santcugatencs que pateixen qualsevol d'aquests abusos derivats del patriarcat".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem