L'institut Tretzevents ajuda als joves a exercitar el pensament i tenir un judici autònom

L'institut, situat a La Floresta, ensenya als alumnes a ser autònoms i els facilita eines perquè els joves tinguin iniciativa a l'hora de prendre decisions i puguin afrontar els seus reptes

L'educació dels infants ha estat sempre un pilar fonamental en el desenvolupament de la societat. Amb això, des que són ben petits, intentem ensenyar als nostres fills o familiars com relacionar-se respecte als altres, els facilitem eines per assolir les seves pròpies metes o els donem suport per ser persones totalment autònomes en l'edat adulta.

Tot aquest procés s'inicia des que l'infant és un nadó i se l'acompanya fins a la majoria d'edat. L'adolescència és un moment crucial perquè el jove assoleixi coneixement i exerciti el pensament i el judici autònom. Amb tot, és important buscar agents secundaris adients que ajudin aquest procés educatiu en aquesta etapa de creixement, com en el cas dels instituts.

Institut Tretzevents, únic al món 

Sant Cugat compta amb un institut ideal per ajudar que aquest procés el puguin experimentar per ells mateixos: l'institut Tretzevents Waldorf-Steiner. Aquest pioner institut, actualment l'únic del món amb aquest sistema educatiu que exclusivament té només secundària, pretén facilitar eines en les aules als infants que els permetin despertar les seves capacitats amb una metodologia adequada al seu desenvolupament evolutiu i maduratiu.

Així doncs, en un entorn de confiança i caliu, ja que cada aula compta amb un màxim de 20 alumnes, l'estudiant s'estimularà intel·lectualment amb assignatures combinades entre les llengües, les ciències, les humanitats o les arts creatives. A més, el conjunt del professorat està format per gent qualificada en diferents sistemes pedagògics, tots ells implicats en un continuo estudi humà de l'adolescent per ajudar-lo en aquest creixement introspectiu.


La Floresta un entorn natural ideal

L'entorn de La Floresta aporta unes característiques idíl·liques per ajudar al creixement de l'adolescent. Per una banda, l'escola està situada prop de l'estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, conferint a l'infant l'oportunitat de gaudir de la seva autonomia en el desplaçament i preparar-lo així per futurs reptes. A més, La Floresta compta amb un entorn natural que permet fer treballs de camp per ampliar el coneixement en la biologia, la física o química mitjançant mètodes d'observació, descripció de fenòmens i l'elaboració de conclusions.

La importància d'aquesta metodologia de treball és que l'estudiant aprèn a desenvolupar la seva capacitat per establir relacions causa-efecte, analogies i diferències amb altres fenòmens observats i conclusions, conferint a l'adolescent la capacitat per tenir iniciativa a l'hora de prendre decisions. D'altra banda, l'alumne podrà escollir en quins tallers i assignatures participar, potenciant la seva capacitat per assumir decisions i afrontar reptes.

Amb tot, Tretzevents va més enllà de tot el sistema educatiu i l'entorn d'aquest. L'institut va néixer l'any 2011 i en els posteriors anys, gràcies a l'ajuda d'alumnes, professors, familiars i veïns implicats en el projecte, es va crear l'edifici habilitat amb les aules necessàries per dur a terme el procés pedagògic. Amb això, des del primer moment, l'institut Tretzevents va apostar per crear i fer forts una xarxa de vincles entre les persones implicades.

 
 
Comentaris

Destaquem