Intermón vol visibilitzar el comerç just a Sant Cugat

Amb motiu del dia Dia Mundial del Comerç Just, la Banca Ética i l'Economia Social i Solidaria l'entitat santcugatenca ha organitzat una sèrie d'activitats per celebrar aquest dia

El dimecres 12 de maig se celebra el Dia Internacional del Comerç Just i Intermón Oxfam Sant Cugat s’ha proposat celebrar la cita amb l’objectiu de donar visibilitat al comerç just, ètic i sostenible. Per tal d’aconseguir-ho organitza una sèrie d’activitats, que tenen el seu punt àlgid el dissabte, 8 de maig, amb una sèrie d’activitats relacionades amb la qüestió: “El motiu d’aquesta celebració és visibilitzar el comerç just, però també fer-ho extensiu a les finances ètiques, així com a l’economia social i sostenible”, explica Eduard Unzeta, coordinador del comitè de Sant Cugat d’Intermón Oxfam.

I és que la voluntat d’Oxfam, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Cugat en l’organització d’aquestes activitats, és “cridar l’atenció en el fet que hi ha un model econòmic diferent i possible, que ens pot conduir cap a una societat més justa per a les persones”.

De fet, totes les activitats aniran enfocades en fer conèixer diferents models productius i estructures comercials que permeten aproximar-se a l’economia social: “Volem garantir una estabilitat de preus per als petits comerciants i que com a societat no siguem tant dependents de les grans multinacionals”.

I és que, més enllà de les grans xifres macroeconòmiques, tal com assegura Eduard Unzeta, el fet de viatjar cap a un model econòmic menys agressiu amb les persones és responsabilitat de cadascú: “Com a consumidors podem fer molt a escala individual. Hem de ser conscients que un altre model és possible”. Les activitats s’allarguen fins al divendres 14 de maig

mia provocada per la COVID-19.

L'acte central de la celebració serà el del dissabte 8 de maig de 10 a 14 del matí a la plaça de l'U d'Octubre:

 • 10.00 a 14.00 h
  Fira del Comerç Just, les Finances Ètiques i l’Economia Social iSolidària.
  Parades de Fons Social Sant Cugat- Valldoreix, Oxfam Intermón, Pol·len edicions, XES de Sant Cugat, XES-KIT ESS i Yamuna.
  En recinte perimetrat i aforament limitat a la mateixa plaça.
 • 11.20 h
  Lectura del manifest de La Coordi.
 • 11.30 h
  “Fem un cafè just?”· Col·loqui dels mitjans locals (TOT Sant Cugat, Cugat.media i elCugatenc) amb l’equip de govern municipal sobre les seves actuacions i plans en matèria de comerç just, finances ètiques, economia social i contractació pública ètica.
  Obert al públic, aforament limitat amb inscripció necessària a https://forms.gle/s1H9f2E4bNxEXJiG7
 • 12.30 h ·12.30 h
  “Amb gust de cafè”. Espectacle de contes teatralitzats que parlarà de temes com la justícia i el comerç just, a càrrec de Carles Cuberes.
  Aforament limitat amb inscripció recomanada a https://forms.gle/e59qvksuVEFHcLuF7

 

ALTRES ACTES

Dimecres 12 de maig

Projecció del documental: "Nugkui, el espíritu del cacao" i debat amb Laura Lucio, d'ESF Perú, i una representant dels projectes a Perú

El documental “Nugkui, espíritu del cacao” parla de com les dones i homes del Perú transformen el cacau, bé sigui de manera artesanal o en petites plantes, a través d’un procés que implica totes les fases. El producte obtingut d’aquest procés, la pasta de cacau, és comercialitzat en diferents presentacions i sota diferents marques. Algunes d’aquestes dones s’han associat sota una marca col·lectiva anomenada Nuwa, que significa dona en llengua awajún, ja que la dona Jaena, és l’hereva dels ancestres amazònics que van domesticar el cacau milers d’anys enrere.

 

19.00 h Online enllaç: http://bit.ly/nugkui-santcugat
Inscripció necessària a: https://forms.gle/tUYjfPp3ETbrKGar7

Organitza Enginyeria sense Fronteres

Dijous 13 de maig

"Banca ètica: l’alternativa"

Què és la Banca ètica: principis i objectius. (Narcís Sánchez. FETS i XESS Sant Cugat).

Desmuntant els prejudicis sobre la Banca Ètica. (Nina González. Coordinadora FETS).

Una experiència local: El Fons Social Sant Cugat-Valldoreix. (Andreu Travé. FS SCV_V).

La Banca Ètica, una banca no armamentista. (Eduardo Aragón. Centre Delàs d’Estudis per la Pau).

19.00 h Ateneu Santcugatenc
Presencial amb aforament limitat.
Inscripció necessària a www.ateneu.cat/inscripcions
On line https://www.youtube.com/c/AteneuSantcugatenc

Organitza Oxfam Intermón

Divendres 14 de maig

Conversa amb Laura Villadiego, coautora del llibre "Carro de combate. Consumir es un acto político"

Online. Inscripció a  https://bit.ly/3fVc4RP.

19.00 h Nit temàtica de l'Unipau.

Organitza Universitat Internacional de la Pau

 
Comentaris

Destaquem