contingut promocionat
CONDIS LIFE COLL FAVA

Introdueix la sípia als teus plats i els resultats et sorprendran

La quantitat de greix inclòs en la sípia no arriba a l’1% i, per tant, es tracta d’aliment poc calòric

La sípia es pot cuinar de moltes maneres. Aquest cefalòpode s'utilitza molt pels plats de mar i muntanya com sípia amb pilotilles, sípia amb peus de porc, sípia amb llenties i bolets o sípia amb carn picada. També es pot cuinar a la planxa o a la brasa o a la bruta, amb all i julivert, la sípia saltada amb pèsols... Aquest plat aporta molts beneficis, els enumerem:

1. La sípia aporta proteïnes, minerals i vitamines. Les seves proteïnes són d’alt valor biològic, gràcies al contingut en aminoàcids essencials. 

2. Dels minerals, destaca l’aportació de iode, seleni, fòsfor, potassi, magnesi i sodi. Cal fer especialment menció a l’aportació de iode, ja que es tracta d’un mineral beneficiós per al nostre metabolisme, a la vegada que regula el nivell d’energia, ajuda al processament dels hidrats de carboni i enforteix el cabell, la pell i les ungles. 

3. Pel que fa a vitamines, són especialment presents les del grup B i E i, en menor mesura, del grup A. La vitamina E és interessant per les seves propietats antioxidants i per la protecció del sistema immunitari. En relació a la vitamina B6, afavoreix la creació de glòbuls vermells i el bon manteniment del sistema nerviós. La vitamina B3 ajuda a mantenir sanes la pell i les mucoses; mentre que la B12 col·labora en el bon estat del sistema immunitari. 

4. El contingut en aigua de la sípia és superior al 80%. Però, cal saber que amb la cocció desapareix, per la qual cosa, si volem aprofitar al màxim les seves qualitats nutritives, la millor manera de fer-les serà a la planxa, a foc força alt i durant poc espai de temps. 

5. La quantitat de greix inclòs en la sípia no arriba a l’1% i, per tant, es tracta d’aliment poc calòric.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem