Joan Ignasi Puente: Entre màquines i vagons de tren a escala

A la secció "Santcugatencs", el TOT publica la història i les històries dels veïns de Sant Cugat en clau personal

“Quan era petit, per Nadal, anava amb la meva mare als magatzems de Can Jorba, a Barcelona, on hi havia dos aparadors amb trens. M’hi podia estar hores veient els trens donant voltes”. A Joan Ignasi Puente sempre l’han fascinat els trens. Tant és així que té una col·lecció de gairebé 400 màquines de tren i aproximadament 2.000 vagons. “El millor és que tinc molts trens, però no tinc taulell! Els tinc tots guardats! Afortunadament són petits i els puc guardar en caixes”.

 

Explica, però, que la seva intenció és tornar-los a fer córrer: “Ara a l’Associació d’Amics del Ferrocarril estem fent una maqueta gran i els podrem fer córrer”. Té un mètode força extraordinari per catalogar-los: “Tinc una llibreta on dibuixo amb plomí cada màquina i cada vagó, i on anoto les seves característiques i el número de referència dels catàlegs”.

Una associació sobre el tren

"Amb el David Miralles ens vam interessar a crear una associació. Ens van oferir un local a l’estació de Sant Joan, en el lloc on hi havia abans els factors i els caps d’estació. És un lloc de reunió per a aficionats dels trens”. Diu que hi ha molta afició, però que a la gent li costa venir. "Prefereix tenir les seves maquetes a casa. Jo considero que l’associació és com un pub anglès, on vas a tirar dards, beus cervesa i whisky, i a les vuit vas cap a casa. Aquí és el mateix. Però en comptes de tirar dards, vas a fer córrer trens mentre xerres i et prens un cafè o una Coca-cola”.

 

Puente lamenta que les generacions que pugen tinguin poc interès pels trens: “Tot això s’ha perdut. Si veus un nen és perquè hi va amb l’avi, però quan són una mica més grans... Res de res!”.

 
Comentaris

Destaquem