Joaquim Castelló destaca "l'amor i l'amistat" del Centro Castellano-Manchego

Les Jornades culturals de l'entitat s'estenen del 22 de setembre al 15 d'octubre

El Centro Castellano-Manchego de Sant Cugat del Vallès ha donat el tret de sortida a la trentena edició de les Jornades Culturals de l'entitat aquest divendres, 22 de setembre, amb el pregó pronunciat per Joaquim Castelló López, regidor de Cultura, Medi Ambient i Sostenibilitat de l'EMD de Valldoreix.

En les seves paraules, Castelló ha volgut parlar "d'amor i d'amistat", recordant la seva arribada al Centro Castella-Manchego, l'any 2011, on "em van estirar la mà, i m'han sostingut fins ara". També ha parlat de teatre, amb al·lusions a Shakespeare, i al grup local de teatre Magma, del qual n'és integrant, i amb paraules de record i amistat per als seus membres. Entre les seves paraules, un record especial pel president de l'entitat Jesús Olmedo Muñoz, qui per motius de salut no ha pogut assistir a l'acte.

Després de definir què és un pregoner, Castelló ha fet sonar una campana en al·lusió al paper que li tocava interpretar com a pregoner, i ha donat per inaugurades les XXX Jornades Culturals del Centre Castellano Manchego de Sant Cugat del Vallès.

Castelló ha explicat que ser el pregoner d'enguany "és molt emocionant". En aquest sentit, ha remarcat que "hi ha coses que formen part del treball, i això no; això és amor, amistat i sensacions. Des del 2011 que vaig entrar, aquesta gent em va acollir, i són molt entranyables. I per a mi és un honor", ha remarcat.

L'acte ha comptat amb la presència de diferent regidors municipals, entre ells, Damià Calvet, tinent d'alcalde d'Urbanisme, Economia i Hisenda, que aquest dissabte serà nomenat Quijote per l'entitat.

La inauguració de les jornades ha finalitzat amb un vi d'honor per als assistents.

Les activitats de les jornades

Les activitats seguiran aquest dissabte, 23 de setembre, amb la proclamació de Quijote, Dulcinea i Sancho de l'entitat, a les 14 hores. Tot seguit es farà un dinar típic en homenatge als presents. Enguany, es nomenarà Quijote al tinent d'alcalde d'Urbanisme, Economia i hisenda, Damià Calvet. Dulcinea serà Pilar Valero González, sòcia de l'entitat, i Sancho serà miquel García Gomà, professor de música i director de la Coral Aires de la Mancha.

Ja dijous, dia 28, l'antropòloga Maria Cabrera pronunciarà una conferència a les 19 hores a la seu de l'entitat, i dissabte, dia 30es farà en dinar d'honor a Quijote, Dulcinea i Sancho a les 13.30 hores al restaurant Talisman.

Les activitats seguiran el divendres, 6 d'octubre amb un espectacle a la Casa de Cultura a les 18 hores. I dissabte, dia 7, la seu de l'entitat acollirà a les 11.30 hores un concurs de truites i dolços. El mateix dia, a les 18.30 hores, hi haurà concert de piano a la Casa de Cultura.

El següent cap de setmana, el 14 d'octubre, es farà un esmorzar per a socis i simpatitzants a la seu del centre, a partir de les 11 hores. I tancarà les jornades un concert de corals el diumenge, 15 d'octubre, a les 18 hores, a l'Escola Municipal de Música.

 
Comentaris

Destaquem